Як смачно запекти карася з цибулею в духовці?
Будь-яка риба, в тому числі і карась, чудово поєднується з ріпчастою цибулею, який ідеально доповнює морську або річкову рибу. При запіканні, цибульні шматочки максимально віддають тушкам свій сік і насичений смак, завдяки чому готове блюдо виходить шалено соковитим і ніжним.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Карась – 600-700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 2 ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Спеції для риби – ½ ч. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку очищаємо від всіх нутрощів, луски і зябер, промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути. З головок цибулі знімаємо піну, нарізаємо півкільцями.
Крок 2. Для обмазки риби, в окремому посуді змішуємо сметану, майонез і соєвий соус.
Крок 3. Форму для запікання устеляємо пергаментом, по дну розподіляємо цибулю, нарізану півкільцями, і збризкуємо його рослинним маслом.
Крок 4. На бочках карася робимо кілька вертикальних надрізів і старанно натираємо сумішшю з солі і спецій. Після, обмазуємо заготовленим соусом, не забуваючи про черевце. Тушку укладаємо на цибульні шматочки.
Крок 5. Випікаємо рибу при 200 градусах протягом 25-30 хвилин.
Крок 6. При подачі прикрашаємо блюдо свіжою зеленню, і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!