Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно запекти карася з цибулею в духовці?

Будь-яка риба, в тому числі і карась, чудово поєднується з ріпчастою цибулею, який ідеально доповнює морську або річкову рибу. При запіканні, цибульні шматочки максимально віддають тушкам свій сік і насичений смак, завдяки чому готове блюдо виходить шалено соковитим і ніжним.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Карась – 600-700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 2 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Спеції для риби – ½ ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку очищаємо від всіх нутрощів, луски і зябер, промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути. З головок цибулі знімаємо піну, нарізаємо півкільцями.

Крок 2. Для обмазки риби, в окремому посуді змішуємо сметану, майонез і соєвий соус.

Крок 3. Форму для запікання устеляємо пергаментом, по дну розподіляємо цибулю, нарізану півкільцями, і збризкуємо його рослинним маслом.

Крок 4. На бочках карася робимо кілька вертикальних надрізів і старанно натираємо сумішшю з солі і спецій. Після, обмазуємо заготовленим соусом, не забуваючи про черевце. Тушку укладаємо на цибульні шматочки.

Крок 5. Випікаємо рибу при 200 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 6. При подачі прикрашаємо блюдо свіжою зеленню, і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!