Картопля на мангалі – 8 рецептів приготування на шампурах, решітці з покроковими фото

Соковита і ароматна картопля, запечена на мангалі у фользі

Найбільш брутальний рецепт запікання картоплі на мангалі. Він сподобається тим, хто любить цю страву в класичному виконанні. Ароматний, смачний, соковитий картоплю в поєднанні зі спеціями прикрасить будь-який стіл. Головне, що в страві по цьому рецепту немає зайвого жиру, тому сміливо пробуйте.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Спеції – 50 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

1. Поділяємо фольгу на кілька частин. Частини не повинні бути маленькими, тому що в них ми будемо обертати картопля цілком.

2. Соняшникову олію і спеції можна наносити відразу на фольгу, а можна безпосередньо на сам картоплю. Для аромату і пікантності, якщо хочете, то можете додати часник.

3. Промиваємо картоплю, очищаємо його і кожен плід окремо загорнути у фольгу. Важливо зробити це так, щоб матова сторона залишилася всередині, а блискуча – зовні. В кількох місцях проколюємо кожну заготовку. Картопля беремо середніх розмірів, тому що маленький дуже швидко згорить, а великий, навпаки, не пропечеться. Також врахуйте, що різні сорти картоплі зажадають різний час прожарювання, тому краще для однієї закладки на мангал вибирати картоплю певного сорту.

4. Чекаємо, поки полум’я повністю згасне, тому що класти картоплю у фользі у сам вогонь не можна, хоча вугілля, звичайно, повинні залишатися гарячим, а потім вже опускаємо картоплю на дно мангалу. Викладаємо її в нижній шар і палицею акуратно присипаємо зверху її.

5. У середньому смажитися картопля буде близько 40 хв. Перевірити готовність можна за допомогою проколів ножем або зубочисткою. Якщо картопля готовий, він буде м’яким і з золотистою скоринкою.