Картопля з грибами і сметаною в духовці
Картопля з грибами і сметаною в духовці – це страва, до складу якого не входить м’ясо або птиця, проте, в результаті воно завжди виходить шалено ситним і соковитим. Для готування використовується велика кількість молочних продуктів, виходячи з чого, страва має яскравим вершковим смаком.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Печериці – 500 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Сметана – 400 гр.
- Сир – 200 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Лук очищаємо і ріжемо на тонкі пір’я.
Крок 2. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибульну нарізку до приємного коричневого відтінку.
Крок 3. Очищену картоплю нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 4. Гриби промиваємо та нарізаємо на пластини.
Крок 5. Велике деко присмачую рослинним маслом і розподіляємо картоплю.
Крок 6. Зверху викладаємо печериці.
Крок 7. В піалі змішуємо сметану з сіллю, меленим перцем і рум’яним цибулею.
Крок 8. Отриманим соусом змащуємо заготівлю запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
Крок 9. Потім посипаємо страва попередньо натертим сиром і ставимо в духовку на 5-7 хвилин.
Крок 10. Гаряче блюдо розкладаємо по порційних тарілках і негайно пробуємо. Приємного апетиту!