Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з грибами і сметаною в духовці

Картопля з грибами і сметаною в духовці – це страва, до складу якого не входить м’ясо або птиця, проте, в результаті воно завжди виходить шалено ситним і соковитим. Для готування використовується велика кількість молочних продуктів, виходячи з чого, страва має яскравим вершковим смаком.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лук очищаємо і ріжемо на тонкі пір’я.

Крок 2. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибульну нарізку до приємного коричневого відтінку.

Крок 3. Очищену картоплю нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 4. Гриби промиваємо та нарізаємо на пластини.

Крок 5. Велике деко присмачую рослинним маслом і розподіляємо картоплю.

Крок 6. Зверху викладаємо печериці.

Крок 7. В піалі змішуємо сметану з сіллю, меленим перцем і рум’яним цибулею.

Крок 8. Отриманим соусом змащуємо заготівлю запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Потім посипаємо страва попередньо натертим сиром і ставимо в духовку на 5-7 хвилин.

Крок 10. Гаряче блюдо розкладаємо по порційних тарілках і негайно пробуємо. Приємного апетиту!