Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з грибами та цибулею на сковороді

Картопля з грибами та цибулею на сковороді – це просте і швидке блюдо, однак, далеко не всі кулінари знають, як же все-таки правильно його готувати. Для того, щоб картопляні скибочки вийшли хрусткими і золотистими, гриби слід смажити окремо, так як в них міститься велика кількість вологи.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Печериці – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо овочі.

Крок 2. Сухі печериці довільно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковорідці до освіти характерною скоринки.

Крок 3. Нарізану соломкою картоплю висипаємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом на помірному вогні смажимо до утворення скоринки знизу, тільки потім перемішуємо.

Крок 4. В момент, коли картопля майже готовий, додаємо півкільця цибулі – перемішуємо і тушкуємо до готовності.

Крок 5. Викладаємо у вогнетривкий посуд печериці, посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо і прогріваємо все разом ще кілька хвилин.

Крок 6. Викладаємо апетитну страву на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!