Смажена картопля з опеньками
Смажена картопля з опеньками – це класика, яка в серпні повинна побувати на столі у кожного, тому як ці дрібні лісові грибочки є одним з найбільш смачних доповнень до румяному картоплі! Для більшої насиченості аромату, посипте готову страву зеленню.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Опеньки – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Лист лавра – 1 шт.
- Масло соняшникове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Опеньки уважно перебираємо і ретельно промиваємо, відкидаємо на сито і чекаємо поки стечуть надлишки води. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю.
Крок 2. Соняшникова олія наливаємо у вогнетривкий посуд і розжарюємо, пасеруємо цибулю і закидаємо гриби. Смажимо до випаровування вологи, доповнюємо лаврушкой, сіллю і меленим перцем – підрум’янюємо.
Крок 3. Почищену картоплю нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 4. До опенькам закидаємо картопляну нарізку і підливаємо ще трохи олії, помішуючи, готуємо до м’якості картоплі.
Крок 5. Готову страву солимо, видаляємо лаврушку.
Крок 6. Розкладаємо по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!