Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена картопля з опеньками

Смажена картопля з опеньками – це класика, яка в серпні повинна побувати на столі у кожного, тому як ці дрібні лісові грибочки є одним з найбільш смачних доповнень до румяному картоплі! Для більшої насиченості аромату, посипте готову страву зеленню.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло соняшникове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Опеньки уважно перебираємо і ретельно промиваємо, відкидаємо на сито і чекаємо поки стечуть надлишки води. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 2. Соняшникова олія наливаємо у вогнетривкий посуд і розжарюємо, пасеруємо цибулю і закидаємо гриби. Смажимо до випаровування вологи, доповнюємо лаврушкой, сіллю і меленим перцем – підрум’янюємо.

Крок 3. Почищену картоплю нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. До опенькам закидаємо картопляну нарізку і підливаємо ще трохи олії, помішуючи, готуємо до м’якості картоплі.

Крок 5. Готову страву солимо, видаляємо лаврушку.

Крок 6. Розкладаємо по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!