Смажена картопля з вешенками на сковороді
Смажена картопля з вешенками на сковороді – це всіма улюблену страву, секрет приготування якого полягає в окремому обсмажуванні компонентів, так як гриби готуються в кілька разів швидше, ніж картопля. Подавати рекомендується з маринованою капустою або кислими огірками.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Картопля – 400 гр.
- Гливи – 200 гр.
- Цибулина – ½ шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю чистимо і гарненько промиваємо під струменем води, нарізаємо соломкою.
Крок 2. У сковорідку наливаємо олію і прогріваємо, висипаємо картопляну соломку і готуємо на середньому полум’я.
Крок 3. Паралельно обполіскуємо гливи і довільно подрібнюємо, смажимо на олії в окремій сковорідці до утворення апетитною скоринки. Солимо.
Крок 4. Цибулю нарізаємо і висипаємо до підрум’яненою картоплі, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин. Потім нагрів зменшуємо і тушкуємо компоненти під кришкою до м’якості.
Крок 5. До готової картоплі висипаємо гриби, присмачую сіллю і перемішуємо.
Крок 6. Подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!