Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена картопля з вешенками на сковороді

Смажена картопля з вешенками на сковороді – це всіма улюблену страву, секрет приготування якого полягає в окремому обсмажуванні компонентів, так як гриби готуються в кілька разів швидше, ніж картопля. Подавати рекомендується з маринованою капустою або кислими огірками.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля – 400 гр.
  • Гливи – 200 гр.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо і гарненько промиваємо під струменем води, нарізаємо соломкою.

Крок 2. У сковорідку наливаємо олію і прогріваємо, висипаємо картопляну соломку і готуємо на середньому полум’я.

Крок 3. Паралельно обполіскуємо гливи і довільно подрібнюємо, смажимо на олії в окремій сковорідці до утворення апетитною скоринки. Солимо.

Крок 4. Цибулю нарізаємо і висипаємо до підрум’яненою картоплі, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин. Потім нагрів зменшуємо і тушкуємо компоненти під кришкою до м’якості.

Крок 5. До готової картоплі висипаємо гриби, присмачую сіллю і перемішуємо.

Крок 6. Подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!