Картопля з куркою і грибами в духовці
Картопля з куркою і грибами в духовці – це апетитне і навіть святкова страва, яка готується шарами і вражає своїм неповторним смаком. Куряче філе здивує вас своєю соковитістю, одержуваної за рахунок соєво-сметанного маринаду і пікантною сирної скоринки.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Печериці – 8 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Філе куряче – 3 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Соус соєвий – 50 мл
- Цибулина – 1 шт.
- Моцарелла – 100 гр.
- Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе зачищаємо від плівок і промиваємо, гострим ножем робимо надрізи, як на фото.
Крок 2. У глибокій тарілці об’єднуємо соєвий соус зі сметаною, меленим перцем і сіллю.
Крок 3. В одержаний розчин занурюємо курку, залишаємо для просочення на 20 хвилин.
Крок 4. Почищену картоплю ріжемо на тонкі пластинки і перекладаємо у форму для запікання.
Крок 5. Зверху викладаємо нарізку з печериць.
Крок 6. На гриби кладемо цибульні півкільця, солимо і перчимо, орієнтуючись на свій смак.
Крок 7. Кладемо курку і поливаємо залишками маринаду, запікаємо при 180 градусах близько 35-40 хвилин.
Крок 8. В окремій ємності перемішуємо куряче яйце з шматочками моцарели і натертим пармезаном.
Крок 9. Після закінчення часу, сирну масу викладаємо на філе, готуємо ще 10-15 хвилин.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!