Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з куркою і грибами в духовці

Картопля з куркою і грибами в духовці – це апетитне і навіть святкова страва, яка готується шарами і вражає своїм неповторним смаком. Куряче філе здивує вас своєю соковитістю, одержуваної за рахунок соєво-сметанного маринаду і пікантною сирної скоринки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Печериці – 8 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Філе куряче – 3 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Цибулина – 1 шт.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе зачищаємо від плівок і промиваємо, гострим ножем робимо надрізи, як на фото.

Крок 2. У глибокій тарілці об’єднуємо соєвий соус зі сметаною, меленим перцем і сіллю.

Крок 3. В одержаний розчин занурюємо курку, залишаємо для просочення на 20 хвилин.

Крок 4. Почищену картоплю ріжемо на тонкі пластинки і перекладаємо у форму для запікання.

Крок 5. Зверху викладаємо нарізку з печериць.

Крок 6. На гриби кладемо цибульні півкільця, солимо і перчимо, орієнтуючись на свій смак.

Крок 7. Кладемо курку і поливаємо залишками маринаду, запікаємо при 180 градусах близько 35-40 хвилин.

Крок 8. В окремій ємності перемішуємо куряче яйце з шматочками моцарели і натертим пармезаном.

Крок 9. Після закінчення часу, сирну масу викладаємо на філе, готуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!