Картопля з грибами в горщиках в духовці
Картопля з грибами в горщиках в духовці – це блюдо, яке вразить вас своїм ароматом ще в процесі запікання, бо інгредієнти ідеально поєднуються між собою. Для більшої вишуканості, рекомендуємо вам додати трохи твердого сиру і сметани.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Картопля молода – 5-6 шт.
- Печериці – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сир – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Чистимо бульби картоплі, промиваємо водою і нарізаємо великими довільними сегментами.
Крок 2. Середні гриби розрізаємо на 2-3 частини, дрібні залишаємо цілими.
Крок 3. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 4. З’єднуємо всі підготовлені компоненти в глибокій чаші і посипаємо сіллю і перцем – перемішуємо.
Крок 5. Формочки змащуємо тонким шаром рослинного масла і наповнюємо основним складом.
Крок 6. Верхівку промазуємо сметаною і присипаємо натертим сиром. Жаростійкий посуд закриваємо кришкою і прибираємо в духовку на 45-50 хвилин при 200 градусах.
Крок 7. Духмяне страву подаємо прямо в горщиках, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!