Картопля з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з грибами в горщиках в духовці

Картопля з грибами в горщиках в духовці – це блюдо, яке вразить вас своїм ароматом ще в процесі запікання, бо інгредієнти ідеально поєднуються між собою. Для більшої вишуканості, рекомендуємо вам додати трохи твердого сиру і сметани.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля молода – 5-6 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо бульби картоплі, промиваємо водою і нарізаємо великими довільними сегментами.

Крок 2. Середні гриби розрізаємо на 2-3 частини, дрібні залишаємо цілими.

Крок 3. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. З’єднуємо всі підготовлені компоненти в глибокій чаші і посипаємо сіллю і перцем – перемішуємо.

Крок 5. Формочки змащуємо тонким шаром рослинного масла і наповнюємо основним складом.

Крок 6. Верхівку промазуємо сметаною і присипаємо натертим сиром. Жаростійкий посуд закриваємо кришкою і прибираємо в духовку на 45-50 хвилин при 200 градусах.

Крок 7. Духмяне страву подаємо прямо в горщиках, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!