Деруни на крупній тертці з фаршем
Деруни, або млинці з тертої картоплі з фаршем – кращий варіант страви з цих продуктів. Картопля подрібнюємо на крупній тертці, що набагато легше, ніж на дрібній, так і смак виходить інший. Готуємо такі деруни в духовці і під сирною скоринкою, щоб картопля розпарився і блюдо вийшло ніжним і нежирним.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Картопля – 10 шт.
- Фарш – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В окремому посуді добре вимішуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулею, одним яйцем, сіллю і чорним перцем.
Крок 2. З фаршу мокрими руками формуємо невеликі котлети з розрахунку 2 штуки на порцію.
Крок 3. На великій тертці натираємо очищений і промитий картоплю. Картопляну масу трохи віджимаємо для видалення соку і кладемо в миску.
Крок 4. Додаємо до неї подрібнену другу цибулину, яйце, по ложці борошна з майонезом, паприку і сіль з перцем. Потім картопляну масу з цими інгредієнтами добре перемішуємо.
Крок 5. Застеляємо деко або форму для випічки, змащену маслом папером або фольгою. З тертої картоплі формуємо невеликі круглі деруни і розкладаємо їх на деко на невеликій відстані один від одного.
Крок 6. Поверх кожної заготовки кладемо сформовані з фаршу котлети. Їх покриваємо невеликою кількістю залишилася картопляної маси і зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо деруни в духовці, розігрітій до 190°С, протягом півгодини. Готову страву подаємо до столу гарячим, доповнивши його овочевим салатом. Приємного апетиту!