Кіш з куркою, грибами та вершками
Кіш з куркою, грибами та вершками готується просто. Поки підморожувалася тісто, готуємо начинку. Тим самим раціонально витрачаємо час. Випічка виходить неймовірно апетитною і виглядає по-святковому привабливо. Гості будуть в захваті.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
Тісто:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода холодна – 30 мл
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Куряча грудка – 400-450 гр.
- Печериці – 400 гр.
- Масло олію – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Заливка:
- Вершки – 200 мл
- Сир – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаємо вершкове масло і даємо трохи розм’якнути при кімнатній температурі. Об’єднуємо його з яйцем і холодною водою.
Крок 2. Підсипаємо борошно і сіль. Вимішуємо компоненти.
Крок 3. Збираємо тісто в кулю, складаємо в пакет або загортаємо у плівку і прибираємо на півгодини на холод.
Крок 4. Промиваємо куряче філе і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 5. Швидко промиваємо печериці, щоб гриби не встигли насититися вологою. Обсушивши, нарізаємо скибочками.
Крок 6. Очистивши і сполоснувши цибулю ріжемо кубиками.
Крок 7. В розпечену з олією сковорідку висипаємо цибулю і пасеруємо до прозорості.
Крок 8. Кладемо птицю і обсмажуємо до зміни кольору близько 7-ми хвилин.
Крок 9. Висипаємо гриби і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 10. Тим часом збовтуємо яйця в однорідну субстанцію.
Крок 11. Вливаємо вершки і з’єднуємо інгредієнти.
Крок 12. В отриману субстанцію натираємо сир і добре вимішуємо.
Крок 13. Підготовлену ємність для випічки змащуємо маслом. Дістаємо тісто і формуємо основу з не дуже високими бортиками.
Крок 14. Рівномірно розподіляємо начинку. Якщо в начинці є рідина, позбавляємося від неї.
Крок 15. Зверху виливаємо заливку і розподіляємо за начинку рівним шаром. Прибираємо пиріг в прогріту до 180°С духовку і запікаємо не більше 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Крок 16. Акуратно діставши пиріг з духовки за допомогою прихваток, злегка остуджуємо. Ріжемо на порції і пригощаємо домочадців теплою випічкою. Приємного апетиту!