Кіш з куркою і грибами – 8 рецептів з покроковими фото

Кіш з куркою, грибами та вершками

Кіш з куркою, грибами та вершками готується просто. Поки підморожувалася тісто, готуємо начинку. Тим самим раціонально витрачаємо час. Випічка виходить неймовірно апетитною і виглядає по-святковому привабливо. Гості будуть в захваті.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода холодна – 30 мл

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряча грудка – 400-450 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Заливка:

  • Вершки – 200 мл
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо вершкове масло і даємо трохи розм’якнути при кімнатній температурі. Об’єднуємо його з яйцем і холодною водою.

Крок 2. Підсипаємо борошно і сіль. Вимішуємо компоненти.

Крок 3. Збираємо тісто в кулю, складаємо в пакет або загортаємо у плівку і прибираємо на півгодини на холод.

Крок 4. Промиваємо куряче філе і нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 5. Швидко промиваємо печериці, щоб гриби не встигли насититися вологою. Обсушивши, нарізаємо скибочками.

Крок 6. Очистивши і сполоснувши цибулю ріжемо кубиками.

Крок 7. В розпечену з олією сковорідку висипаємо цибулю і пасеруємо до прозорості.

Крок 8. Кладемо птицю і обсмажуємо до зміни кольору близько 7-ми хвилин.

Крок 9. Висипаємо гриби і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Тим часом збовтуємо яйця в однорідну субстанцію.

Крок 11. Вливаємо вершки і з’єднуємо інгредієнти.

Крок 12. В отриману субстанцію натираємо сир і добре вимішуємо.

Крок 13. Підготовлену ємність для випічки змащуємо маслом. Дістаємо тісто і формуємо основу з не дуже високими бортиками.

Крок 14. Рівномірно розподіляємо начинку. Якщо в начинці є рідина, позбавляємося від неї.

Крок 15. Зверху виливаємо заливку і розподіляємо за начинку рівним шаром. Прибираємо пиріг в прогріту до 180°С духовку і запікаємо не більше 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Крок 16. Акуратно діставши пиріг з духовки за допомогою прихваток, злегка остуджуємо. Ріжемо на порції і пригощаємо домочадців теплою випічкою. Приємного апетиту!