Дуже смачний бефстроганов з яловичиною і грибами в сметанному соусі
Яловичина обсмажується на рослинному маслі. Окремо смажиться моркву, цибулю та печериці. Далі до них додається бульйон, крохмаль, сметана, гірчиця і приправи. В кінці приймає обсмажена яловичина і все тушкується близько 5-7 хвилин.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Вирізка яловича – 450 гр.
- Печериці – 220 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Бульйон яловичий – 2.5 склянки
- Сметана – 100 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичину ретельно промиваємо під водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо на невеликі шматочки. Посипаємо сіллю. На сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і закидаємо туди м’ясо.
2. Обсмажуємо протягом 10 хвилин, поки у яловичини не з’явиться рум’яна кірочка. Перекладаємо її зі сковороди в окрему ємність.
3. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. Печериці ріжемо навпіл. У ту ж сковороду, де смажилася яловичина додаємо ложку рослинної олії і відправляємо туди нарізані овочі з печерицями.
4. Смажимо протягом п’яти хвилин.
5. Тепер заливаємо в сковороду яловичий бульйон або воду, перемішуємо і варимо приблизно 5 хвилин.
6. В окремій ємності розводимо кукурудзяний крохмаль у невеликій кількості бульйону, заливаємо його до овочів з грибами, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.
7. Далі додаємо гірчицю, сметану, перемішуємо і солимо за смаком.
8. Закидаємо обсмажену яловичину, добре перемішуємо і готуємо на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин.
9. Готовий бефстроганов з грибами викладаємо зверху на гарнір і подаємо до столу. Приємного апетиту!