Класичний лагман з свинини – 8 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний лагман з свинини – це неймовірно ситне і яскраве за смаком страва для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати такий колоритний східний продукт не складно в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з покрокових рецептів. Здивуйте своїх близьких або гостей!

Класичний рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах

Класичний лагман з додаванням свинини виходить більш жирним і наваристим. Також таке м’ясо зробить вашу кухню більш швидкою, так як воно зовсім невибаглива в кулінарних справах.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Локшина удон 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Редька чорна ½ шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Вода-2 склянки
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Зіра ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати лагман з свинини за класичним рецептом в домашніх умовах? Розморожене м’ясо поділяємо на невеликі рівні кубики.
  2. Цибулю чистимо від луски і ріжемо на тонкі півкільця.
  3. Знімаємо шкірку з моркви нарізаємо овоч дрібними кубиками.
  4. З болгарського перцю акуратно виймаємо насіння. Сам плід подрібнюємо ножем.
  5. Далі очищаємо редьку і ріжемо її тонкими напівпрозорими смужками.
  6. Помідори попередньо ошпарюємо, а після обережно поділяємо на невеликі кубики.
  7. М’ясо злегка підрум’янюємо з цибулею на рослинному маслі. Потім викладаємо до піджарки всі підготовлені овочі, заливаємо водою, солимо, посипаємо зірою і тушкуємо близько 20 хвилин.
  8. Тепер очищаємо картоплю, також нарізаємо його кубиками й викладаємо в загальну страву. Тушкуємо до готовності картоплі.
  9. Заздалегідь подрібнити зелень. Вона нам знадобиться при поданні.
  10. Окремо відварюємо локшину для лагмана. Під час готування продукт можна трохи посолити.
  11. Останнім кроком з’єднаємо рагу з локшиною і свіжою зеленню. Блюдо викладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу!

Класичний лагман з свинини з локшиною

Лагман за класичним рецептом виходить більш наваристим і ніжним з додаванням м’яких свинини. Спробуйте оригінальне у виконанні і подачі блюдо для вашого сімейного обіду.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Локшина для лагмана – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Томати консервовані – 120 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Зелень – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Паприка – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Свинину нарізаємо на шматочки середнього розміру. Промиваємо м’ясо під водою і обтираем паперовим рушником.

2. У каструлі обсмажуємо свинину на рослинному маслі. Відразу ж додаємо сіль, паприку і червоний мелений перець. Готуємо до яскравого рум’янцю.

3. Далі нарізаємо тонкими смужками болгарські перці. Цибулю очищаємо від лушпиння і ділимо на тонкі півкільця.

4. Додаємо овочі до смаженій м’ясу. Розмішуємо і готуємо на повільному вогні.

5. Тепер вливаємо в блюдо консервовані томати. Також додаємо 2 склянки води. Знову розмішуємо і продовжуємо тушкувати близько 30-40 хвилин.

6. Окремо відварюємо локшину для лагмана. Зливаємо з продукту воду.

7. Продавлюємо зубчики часнику і додаємо продукт у страву за пару хвилин до готовності.

8. Розкладаємо По тарілках гаряче м’ясо з овочами. Відразу ж додаємо і локшину. Лагман готовий!

Як приготувати смачний лагман зі свинини по-узбецьки

Лагман – це ситне і наваристое страва з м’яса, овочів і довгої локшини. Спробуйте національний узбецький рецепт з використанням свинини. Здивуйте рідних апетитним і оригінальним обідом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 450 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморожене м’ясо промиваємо під водою, потім нарізаємо його на середні або великі шматочки.

2. Приступаємо до чищення і нарізки овочів. Болгарський перець і моркву ріжемо кубиками, а цибулю – півкільцями.

3. Далі подрібнюємо помідори, свіжу петрушку і зубчики часнику.

4. В товсту каструлю або будь-яку іншу підходящу посуд вливаємо олію. Обсмажуємо на ньому лук зі свининою до появи рум’янцю.

5. Викладаємо до м’яса помідори, додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.

6. Заливаємо вміст водою. Можна відразу гарячою. Продовжуємо тримати страву на плиті.

7. Викладаємо в каструлю всі овочі, що залишилися. Акуратно перемішуємо.

8. Тепер додамо паприку і кумін. Готуємо страву на повільному вогні ще 30 хвилин.

9. Прибираємо заготовку з плити і даємо їй настоятися 15-20 хвилин під кришкою.

10. Тепер почнемо готувати локшину. У глибоку миску всипаємо борошно. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

11. Розмішуємо вміст і поступово вливаємо 80 мл холодної води.

12. Замішуємо Руками тісто в щільний клубок. Даємо йому полежати 10-15 хвилин.

13. Далі ділимо тісто на кілька частин, кожну з яких розгортаємо в довгасту форму. Вмочаємо в рослинному маслі.

14. Кожну частину розкачуємо ще більш довгу смужку. Викладаємо тісто на тарілку у формі спіралі. Залишаємо на 15 хвилин.

15. Потім кожну смужку розтягуємо в готову домашню локшину.

16. Кип’ятимо воду, солимо її і відварюємо нашу локшину 6-7 хвилин.

17. Розкладаємо По тарілках настоявшееся м’ясо з овочами. У кожну порцію додаємо трохи локшини. Готово, можна подавати до столу!

Класичний рецепт лагмана з свинини в казані на вогнищі

Лагман з свинини на відкритому вогні – це цікаве в приготуванні блюдо, яке вразить вас своїм ароматом і приємним пряним смаком. Такий кулінарний варіант підійде для ситного пікніка або обіду.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг
  • Локшина для лагмана – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Редька – 1 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 2 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Казан встановлюємо над багаттям. Коли він добре прогріється, вливаємо олію.

2. Викладаємо в масло подрібнену свинину, а потім і ріпчасту цибулю. Смажимо до рум’янцю близько 15 хвилин.

3. Далі приступаємо до нарізки овочів. Тонкими смужками ріжемо моркву і відразу викладаємо її в казан.

4. Подрібнюємо болгарські перці і редьку. Кладемо в казан, розмішуємо і тушкуємо.

5. Кубиками ріжемо кабачок, картоплю і помідори. Також укладаємо у казан.

6. Заливаємо вміст водою, солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо 20-30 хвилин.

7. Окремо відварюємо локшину і викладаємо її в лагман при подачі. Також доповнюємо блюдо подрібненою зеленню. Готово!

Покроковий рецепт готування лагмана з свинини на плиті в казані

найпопулярніший спосіб готування східного лагмана – в казані. Спробуйте смачне і поживне блюдо з додаванням м’яких і жирної свинини. Цікаве рішення для великого домашнього обіду.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,3 кг
  • Локшина для лагмана – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Вода – 1 склянка
  • Зелень – 1 за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо необхідні овочі, свинину само нарізаємо на невеликі рівні шматочки.

2. Нарізаємо Тонкими смужками заздалегідь очищені перці і моркву.

3. У казані починаємо обсмажувати м’ясо з цибулею в олії. Готуємо до легкої золотистої скоринки 10-15 хвилин.

4. Слідом викладаємо в казан моркву і перець. Розмішуємо і тушкуємо продукти.

5. Картоплю і помідори ріжемо невеликими кубиками і також викладаємо в казан.

6. Тушкуємо продукти, заливши їх склянкою води, посоливши і усыпав приправами до повної готовності. Приблизно 30-40 хвилин.

7. Окремо відварюємо локшину для лагмана. Під час готування злегка солимо продукт.

8. Коли всі складові страви готові, можна приступати до подачі. Рагу з овочів і м’яса кладемо трохи локшини і зелені за смаком. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт лагмана з свинини в мультиварці

Лагман з свинини особливо просто і швидко можна приготувати в мультиварці. Завантажте потрібні продукти в чашу і чекайте ароматне домашнє блюдо. Здивуйте рідних або осіб пряним ароматом домашнього обіду.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Локшина для лагмана – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Вода – 2 склянки
  • Зелень – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Включаємо режим мультиварки «смаження». Вливаємо в чашу масло, а після закидаємо туди дрібно порізану свинину, морква і цибуля. Солимо, додаємо спеції і обсмажуємо близько 10 хвилин.

2. Далі чистимо картоплю, промиваємо і акуратно нарізаємо його тонкою соломкою.

3. Викладаємо картоплю в чашу мультиварки разом з подрібненими помідорами. Заливаємо продукти водою, закриваємо кришкою і готуємо 1 годину в режимі «гасіння».

4. Поки основа блюда готується окремо відварюємо локшину для лагмана. Можна трохи посолити.

5. Після приготування з’єднуємо лагман з локшиною і свіжою зеленню за смаком. Розливаємо страву по тарілках і подаємо до столу!

Класичний лагман з свинини з картоплею і локшиною

Домашній лагман за класичним рецептом, як правило, готується з додаванням картоплі і локшини. За рахунок такого набору продуктів страва виходить ситним і поживним. Ідеальне рішення для сімейного обіду, не вимагає додаткового гарніру.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Локшина для лагмана – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за вуксу.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Свинину повністю розморожуємо і нарізаємо на дрібні довгасті шматочки.

2. Чистимо цибулю і подрібнюємо його за допомогою ножа.

3. Обсмажуємо м’ясо з цибулею в казані на олії.

4. Готуємо продукти до повного розм’якшення, після посипаємо паприкою і чорним меленим перцем.

5. Далі кладемо до казан подрібнений перець, часник і помідор. Зменшуємо вогонь на плиті.

6. Тонкими скибочками або смужками ріжемо картоплю і також кладемо його в казан. Сюди ж відправляємо і терту моркву.

7. Заливаємо блюдо водою. Додаємо томатну пасту, хмелі-сунелі, кумін, сіль за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 40 хвилин.

8. В цей час відварюємо локшину для лагмана. Після відкидаємо продукт на друшляк.

9. Далі з’єднуємо лагман з локшиною і свіжою зеленню. Можна подавати до столу!

Дуже смачний лагман з свинини з баклажанами

Лагман зі свининою виходить більш жирним і наваристим. Додавання баклажана зробить блюдо ще більш оригінальним і ніжним смаком. Спробуйте цікавий рецепт для великого сімейного обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Курдюк – 60 гр.
  • Локшина для лагмана – 300 гр.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Бадьян – за смаком.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо курдюк і закидаємо його в розігрітий казан. Підрум’янюємо.

2. Дрібно нарізаємо яловичину і підкладаємо м’ясо в курдюк. Сюди ж кладемо подрібнену цибулю. Розмішуємо і продовжуємо смажити до рум’янцю.

3. Далі чистимо моркву і перець. Нарізаємо овочі дрібними кубиками і додаємо в м’ясо. Тушкуємо продукти на середньому вогні.

4. Заливаємо блюдо окропом. Додаємо томатну пасту і ретельно розмішуємо.

5. Окремо відварюємо локшину для лагмана до повної готовності.

6. Ріжемо на кубики баклажани і закидаємо їх в казан. Сюди ж додаємо сіль, оцет, подрібнену зелень і всі необхідні спеції. Розмішуємо і тушкуємо вміст 20-30 хвилин.

7. Готову страву розкладаємо по тарілках. Порційно додаємо локшину і подаємо до столу. Приємного апетиту!