Класичний лагман з свинини – це неймовірно ситне і яскраве за смаком страва для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати такий колоритний східний продукт не складно в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з покрокових рецептів. Здивуйте своїх близьких або гостей!
Класичний рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах
Класичний лагман з додаванням свинини виходить більш жирним і наваристим. Також таке м’ясо зробить вашу кухню більш швидкою, так як воно зовсім невибаглива в кулінарних справах.
Інгредієнти на
8 порц.
- Свинина 500 гр.
- Локшина удон 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Редька чорна ½ шт.
- Часник 2 зуб.
- Масло рослинне 60 мл
- Вода-2 склянки
- Зелень 1 пучок
- Сіль за смаком
- Зіра ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати лагман з свинини за класичним рецептом в домашніх умовах? Розморожене м’ясо поділяємо на невеликі рівні кубики.
- Цибулю чистимо від луски і ріжемо на тонкі півкільця.
- Знімаємо шкірку з моркви нарізаємо овоч дрібними кубиками.
- З болгарського перцю акуратно виймаємо насіння. Сам плід подрібнюємо ножем.
- Далі очищаємо редьку і ріжемо її тонкими напівпрозорими смужками.
- Помідори попередньо ошпарюємо, а після обережно поділяємо на невеликі кубики.
- М’ясо злегка підрум’янюємо з цибулею на рослинному маслі. Потім викладаємо до піджарки всі підготовлені овочі, заливаємо водою, солимо, посипаємо зірою і тушкуємо близько 20 хвилин.
- Тепер очищаємо картоплю, також нарізаємо його кубиками й викладаємо в загальну страву. Тушкуємо до готовності картоплі.
- Заздалегідь подрібнити зелень. Вона нам знадобиться при поданні.
- Окремо відварюємо локшину для лагмана. Під час готування продукт можна трохи посолити.
- Останнім кроком з’єднаємо рагу з локшиною і свіжою зеленню. Блюдо викладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу!
Класичний лагман з свинини з локшиною
Лагман за класичним рецептом виходить більш наваристим і ніжним з додаванням м’яких свинини. Спробуйте оригінальне у виконанні і подачі блюдо для вашого сімейного обіду.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Локшина для лагмана – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Томати консервовані – 120 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 50 мл
- Зелень – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка.
- Паприка – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину нарізаємо на шматочки середнього розміру. Промиваємо м’ясо під водою і обтираем паперовим рушником.
2. У каструлі обсмажуємо свинину на рослинному маслі. Відразу ж додаємо сіль, паприку і червоний мелений перець. Готуємо до яскравого рум’янцю.
3. Далі нарізаємо тонкими смужками болгарські перці. Цибулю очищаємо від лушпиння і ділимо на тонкі півкільця.
4. Додаємо овочі до смаженій м’ясу. Розмішуємо і готуємо на повільному вогні.
5. Тепер вливаємо в блюдо консервовані томати. Також додаємо 2 склянки води. Знову розмішуємо і продовжуємо тушкувати близько 30-40 хвилин.
6. Окремо відварюємо локшину для лагмана. Зливаємо з продукту воду.
7. Продавлюємо зубчики часнику і додаємо продукт у страву за пару хвилин до готовності.
8. Розкладаємо По тарілках гаряче м’ясо з овочами. Відразу ж додаємо і локшину. Лагман готовий!
Як приготувати смачний лагман зі свинини по-узбецьки
Лагман – це ситне і наваристое страва з м’яса, овочів і довгої локшини. Спробуйте національний узбецький рецепт з використанням свинини. Здивуйте рідних апетитним і оригінальним обідом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 450 гр.
- Вода – 80 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
- Кумин – 0,5 ч. л.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморожене м’ясо промиваємо під водою, потім нарізаємо його на середні або великі шматочки.
2. Приступаємо до чищення і нарізки овочів. Болгарський перець і моркву ріжемо кубиками, а цибулю – півкільцями.
3. Далі подрібнюємо помідори, свіжу петрушку і зубчики часнику.
4. В товсту каструлю або будь-яку іншу підходящу посуд вливаємо олію. Обсмажуємо на ньому лук зі свининою до появи рум’янцю.
5. Викладаємо до м’яса помідори, додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.
6. Заливаємо вміст водою. Можна відразу гарячою. Продовжуємо тримати страву на плиті.
7. Викладаємо в каструлю всі овочі, що залишилися. Акуратно перемішуємо.
8. Тепер додамо паприку і кумін. Готуємо страву на повільному вогні ще 30 хвилин.
9. Прибираємо заготовку з плити і даємо їй настоятися 15-20 хвилин під кришкою.
10. Тепер почнемо готувати локшину. У глибоку миску всипаємо борошно. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
11. Розмішуємо вміст і поступово вливаємо 80 мл холодної води.
12. Замішуємо Руками тісто в щільний клубок. Даємо йому полежати 10-15 хвилин.
13. Далі ділимо тісто на кілька частин, кожну з яких розгортаємо в довгасту форму. Вмочаємо в рослинному маслі.
14. Кожну частину розкачуємо ще більш довгу смужку. Викладаємо тісто на тарілку у формі спіралі. Залишаємо на 15 хвилин.
15. Потім кожну смужку розтягуємо в готову домашню локшину.
16. Кип’ятимо воду, солимо її і відварюємо нашу локшину 6-7 хвилин.
17. Розкладаємо По тарілках настоявшееся м’ясо з овочами. У кожну порцію додаємо трохи локшини. Готово, можна подавати до столу!
Класичний рецепт лагмана з свинини в казані на вогнищі
Лагман з свинини на відкритому вогні – це цікаве в приготуванні блюдо, яке вразить вас своїм ароматом і приємним пряним смаком. Такий кулінарний варіант підійде для ситного пікніка або обіду.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Свинина – 0,7 кг
- Локшина для лагмана – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідор – 4 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Редька – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 2 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
- Кумин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Казан встановлюємо над багаттям. Коли він добре прогріється, вливаємо олію.
2. Викладаємо в масло подрібнену свинину, а потім і ріпчасту цибулю. Смажимо до рум’янцю близько 15 хвилин.
3. Далі приступаємо до нарізки овочів. Тонкими смужками ріжемо моркву і відразу викладаємо її в казан.
4. Подрібнюємо болгарські перці і редьку. Кладемо в казан, розмішуємо і тушкуємо.
5. Кубиками ріжемо кабачок, картоплю і помідори. Також укладаємо у казан.
6. Заливаємо вміст водою, солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо 20-30 хвилин.
7. Окремо відварюємо локшину і викладаємо її в лагман при подачі. Також доповнюємо блюдо подрібненою зеленню. Готово!
Покроковий рецепт готування лагмана з свинини на плиті в казані
найпопулярніший спосіб готування східного лагмана – в казані. Спробуйте смачне і поживне блюдо з додаванням м’яких і жирної свинини. Цікаве рішення для великого домашнього обіду.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,3 кг
- Локшина для лагмана – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
- Вода – 1 склянка
- Зелень – 1 за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
- Кумин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо необхідні овочі, свинину само нарізаємо на невеликі рівні шматочки.
2. Нарізаємо Тонкими смужками заздалегідь очищені перці і моркву.
3. У казані починаємо обсмажувати м’ясо з цибулею в олії. Готуємо до легкої золотистої скоринки 10-15 хвилин.
4. Слідом викладаємо в казан моркву і перець. Розмішуємо і тушкуємо продукти.
5. Картоплю і помідори ріжемо невеликими кубиками і також викладаємо в казан.
6. Тушкуємо продукти, заливши їх склянкою води, посоливши і усыпав приправами до повної готовності. Приблизно 30-40 хвилин.
7. Окремо відварюємо локшину для лагмана. Під час готування злегка солимо продукт.
8. Коли всі складові страви готові, можна приступати до подачі. Рагу з овочів і м’яса кладемо трохи локшини і зелені за смаком. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лагмана з свинини в мультиварці
Лагман з свинини особливо просто і швидко можна приготувати в мультиварці. Завантажте потрібні продукти в чашу і чекайте ароматне домашнє блюдо. Здивуйте рідних або осіб пряним ароматом домашнього обіду.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Локшина для лагмана – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
- Вода – 2 склянки
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Включаємо режим мультиварки «смаження». Вливаємо в чашу масло, а після закидаємо туди дрібно порізану свинину, морква і цибуля. Солимо, додаємо спеції і обсмажуємо близько 10 хвилин.
2. Далі чистимо картоплю, промиваємо і акуратно нарізаємо його тонкою соломкою.
3. Викладаємо картоплю в чашу мультиварки разом з подрібненими помідорами. Заливаємо продукти водою, закриваємо кришкою і готуємо 1 годину в режимі «гасіння».
4. Поки основа блюда готується окремо відварюємо локшину для лагмана. Можна трохи посолити.
5. Після приготування з’єднуємо лагман з локшиною і свіжою зеленню за смаком. Розливаємо страву по тарілках і подаємо до столу!
Класичний лагман з свинини з картоплею і локшиною
Домашній лагман за класичним рецептом, як правило, готується з додаванням картоплі і локшини. За рахунок такого набору продуктів страва виходить ситним і поживним. Ідеальне рішення для сімейного обіду, не вимагає додаткового гарніру.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Локшина для лагмана – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за вуксу.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Кумин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину повністю розморожуємо і нарізаємо на дрібні довгасті шматочки.
2. Чистимо цибулю і подрібнюємо його за допомогою ножа.
3. Обсмажуємо м’ясо з цибулею в казані на олії.
4. Готуємо продукти до повного розм’якшення, після посипаємо паприкою і чорним меленим перцем.
5. Далі кладемо до казан подрібнений перець, часник і помідор. Зменшуємо вогонь на плиті.
6. Тонкими скибочками або смужками ріжемо картоплю і також кладемо його в казан. Сюди ж відправляємо і терту моркву.
7. Заливаємо блюдо водою. Додаємо томатну пасту, хмелі-сунелі, кумін, сіль за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 40 хвилин.
8. В цей час відварюємо локшину для лагмана. Після відкидаємо продукт на друшляк.
9. Далі з’єднуємо лагман з локшиною і свіжою зеленню. Можна подавати до столу!
Дуже смачний лагман з свинини з баклажанами
Лагман зі свининою виходить більш жирним і наваристим. Додавання баклажана зробить блюдо ще більш оригінальним і ніжним смаком. Спробуйте цікавий рецепт для великого сімейного обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,6 кг
- Курдюк – 60 гр.
- Локшина для лагмана – 300 гр.
- Баклажан – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка.
- Бадьян – за смаком.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо курдюк і закидаємо його в розігрітий казан. Підрум’янюємо.
2. Дрібно нарізаємо яловичину і підкладаємо м’ясо в курдюк. Сюди ж кладемо подрібнену цибулю. Розмішуємо і продовжуємо смажити до рум’янцю.
3. Далі чистимо моркву і перець. Нарізаємо овочі дрібними кубиками і додаємо в м’ясо. Тушкуємо продукти на середньому вогні.
4. Заливаємо блюдо окропом. Додаємо томатну пасту і ретельно розмішуємо.
5. Окремо відварюємо локшину для лагмана до повної готовності.
6. Ріжемо на кубики баклажани і закидаємо їх в казан. Сюди ж додаємо сіль, оцет, подрібнену зелень і всі необхідні спеції. Розмішуємо і тушкуємо вміст 20-30 хвилин.
7. Готову страву розкладаємо по тарілках. Порційно додаємо локшину і подаємо до столу. Приємного апетиту!