Королевська ватрушка з сиром в духовці – це дуже смачний, ситний, апетитний пиріг, який ідеально підходить до приготування у вихідний день. Аромат цієї випічки додасть будинку затишок і умиротворення, а ніжний сирний смак подарує задоволення і радість. Ми пропонуємо 9 рецептів королівської ватрушки з сиром в духовці покроково з фото на вибір. Серед них ви обов’язково знайдете той самий свій рецепт!
Класичний рецепт королівської ватрушки з сиром в духовці
Апетитний і простий у приготуванні пиріг під силу навіть молодої господині. Обов’язково приготуйте такий, коли у вас видасться вільна хвилинка і захочеться порадувати себе і близьких смачною випічкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 240 гр. (в/с)
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Сода харчова ¼ ч. л.
- Для начинки:
- Сир 500 гр. (дрібнозернистого)
- Ванілін 1 щіпка
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль ½ ч. л.
Процес приготування:
- Королевська ватрушка з сиром в духовці готується дуже просто. Просійте разом з содою все борошно в окрему ємність. Потім в іншій тарі подрібніть дуже холодне, тверде вершкове масло, яке можна натерти на тертці замість того, щоб рубати ножем. Борошно і цукор, додайте в ємність з маслом.
- Руками швидко перемішуючи інгредієнти, щоб отримати крихту. Це потрібно робити досить швидко, щоб масло не почало танути.
- Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте близько 2/3 готової суміші, не забуваючи формувати бортики. Для зручності спочатку вистеліть форму пергаментом, а також змастіть її вершковим маслом.
- Сіль і ванілін додайте в ємність з сиром і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану без грудок і неоднорідних сирних зерен. Після цього додайте в суміш цукровий пісок, і ретельно все перемішайте.
- В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуючи однорідне тісто.
- Вимішуйте сирну начинку, регулюючи інгредієнти на око. Оскільки начинка повинна бути схожа на густу сметану, то в неї може знадобитися трохи більше сиру або яєць.
- Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, що ви нещодавно розподілили по формі.
- Після того як викладіть всю начинку на пиріг і разровняете її, посипте пиріг залишилися крихтами і приступайте до випічки.
- На протязі 40-45 хвилин випікайте сирну ватрушку в розігрітій до 180 градусів духовці. Верхня частина пирога повинна стати рум’яної.
- Після того, як ватрушка охолоне, зніміть кільце форми, а ватрушку розріжте на порції і подавайте до столу!
Королевська ватрушка з сиром і яблуками
Сирна випічка з яблуками – це справжня насолода. Приготувати таку ватрушку не складніше, ніж спекти шарлотку, однак цей десерт буде більш корисним і поживним. Обов’язково спробуйте спекти це ніжне ласощі, коли у вас буде вільна хвилинка.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- масло — 150 гр.
Для начинки:
- Дрібнозернистий сир — 350 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Ванілін — 1 щіпка
- Цукровий пісок — 100 гр.
- Яйце куряче— 3-4 шт.
- Сіль — ½ ч. л.
- Яблуко – 1 шт.
Процес приготування:
1. Дістаньте з морозилки вершкове масло, яке необхідно швидко натерти на середній тертці або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу всю муку, обов’язково вищого сорту, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту. Дійте швидко, не даючи маслу розтанути від тепла кімнати і рук.
2. Коли буде готова крихта, почніть робити начинку. Для цього з’єднайте в мисці сир, розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванілін. За бажанням можете додати какао і корицю, зовсім небагато. Сир розімніть до максимально однорідного стану, після чого додайте в суміш яйця.
3. Сирну масу гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої маси. Яблуко промийте, звільніть від нутрощів і наріжте невеликими шматочками. Перемішайте їх з сиром і починайте формувати ватрушку.
4. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть начинку у форму і розрівняйте її. Верх пирога посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.
5. У духовку, яка була попередньо нагріта до 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40 хвилин. Коли верх пирога злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати його. Вже в остившем вигляді пиріг перемістіть на красиве блюдо і подавайте!
Простий рецепт приготування ватрушки на маргарині
Вершкове масло цілком допустимо замінити маргарином у багатьох рецептах випічки. Точно також можна замінити його і в даному рецепті, який абсолютно не втратить у смаку. Спробуйте!
Склад:
- Пшеничне борошно – 250 гр.
- Цукор – ½ склянки
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Сир – 400 гр.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Куряче яйце – 3 шт.
- Сіль – щіпка
Процес приготування:
1. Подрібніть на тертці або ножем тільки що вийнятий з морозилки маргарин. До нього одразу ж просійте борошно і швидко-швидко перемішайте інгредієнти до утворення крихти. Якщо маргарин встигне розтанути, тісто не вийде.
2. Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте трохи більше половини готової суміші, не забуваючи формувати акуратні бортики під начинку. Для зручності можете вистелити форму для випічки пергаментом, а також змастити вершковим маргарином.
3. Соду з сіллю і ваніліном додайте до сиру і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану за допомогою міксера або виделки. Після цього додайте в суміш цукор і ретельно перемішайте інгредієнти. В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуйте тісто віночком.
4. Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, що ви нещодавно розподілили по формі і після того як ви викладіть всю начинку на пиріг і разровняете її, посипте пиріг залишилися крихтами і приступайте до випічки.
5. Протягом 40-45 хвилин сирна ватрушка повинна запікати в розігрітій до 180 градусів духовці. Коли пиріг стане рум’яним, вийміть його з духовки.
6. З остиглої ватрушки зніміть кільце, а потім викладіть виріб на блюдо. Можете присипати готовий пиріг сумішшю какао і цукровою пудрою для краси, а потім подавати до столу!
Шоколадна ватрушка з сиром в домашніх умовах
Апетитна ватрушка може вийти, якщо додати до складу тесту какао-порошок. Ніжний шоколадний присмак точно порадує маленьких ласунів, а також припаде до смаку будь-якому дорослому. Спробуйте!
Склад:
- Борошно пшеничне в/с – 1 склянка
- Масло або маргарин – 150 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сир – 450 гр.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Ванілін – щіпка
- Кориця – 1/3 ч. ложки
- Куряче яйце – 3 шт.
Процес приготування:
1. З’єднайте борошно і 2 столові ложки какао, ретельно перемішайте і просіяти. Заморожене масло або маргарин натріть на середній тертці, подрібніть блендером або порубаєте ножем. Масло покладіть в ємність з борошном і швидко замісіть тісто-крихту. Не дозволяйте маслу розтанути, щоб крихта вийшла хорошою і правильною.
2. Більшу частину тіста розподіліть по формі для випічки, формуючи бортики для сирної начинки і потім займіться приготуванням начинки. Для начинки потрібно змішати сир, цукор, яйця і корицю. Ретельно збийте все це за допомогою блендера до однорідної пластичної маси без грудочок і сирних зерен.
3. У форму з тестом викладіть начинку з сиру, ретельно перемішайте і зверху розсипте залишки крихти з тіста. Після цього можна поставити випікатися пиріг і чекати результат.
4. Духовку треба розігріти, щоб температура сягала 170-180 градусів, а потім помістити туди форму з майбутньою ватрушкой. Через 40-45 хвилин готову страву можна виймати і остуджувати. Коли ватрушка повністю охолоне, подавайте її на красивому блюді з чаєм, кавою, молоком або какао.
Приємного апетиту і кулінарних успіхів!
Дуже смачна королевська ватрушка з бананом
Банани надають будь випічці неповторну ніжність і солодкість. Апетитна сирна ватрушка з бананової начинкою точно порадує ваші смакові рецептори і подарує насолоду навіть в самий похмурий день.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
- Цукровий пісок — 100 гр.
- масло/маргарин — 150 гр.
Начинка:
- Дрібнозернистий сир (жирний) — 350 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Ванілін — 1 щіпка
- Цукровий пісок — 70 гр.
- Яйце куряче— 3 шт.
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
1. Заморожене вершкове масло або вершковий маргарин необхідно швидко натерти на середній тертці, або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу все борошно вищого якості, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту руками. Дійте швидко, не даючи масла або маргарину розтанути і зіпсувати все блюдо.
2. Коли буде готова крихта, можете приступати до приготування сирно-бананової начинки. Для цього потрібно викласти в миску сир, соду, сіль, а також цукровий пісок і ванілін або ванільний цукор. За бажанням ви можете додати трохи какао начинку. Сир необхідно ретельно розім’яти до максимально однорідного стану, після чого додати в сирну масу курячі яйця.
3. Сирну масу з яйцями гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичною і помірно густої консистенції, що нагадує густу сметану. Частина тесту розподіліть по дну рознімної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть половину тіста у форму і розрівняйте її. Очистіть банан і наріжте його кружечками. Кружечки акуратно розкладіть по сирною начинкою, викладіть другу її частину.
4. Верх пирога рясно і рівномірно посипте залишками олійно-борошняної крихти і приступайте до випікання вироби.
5. У духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 170 – 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40-45 хвилин. Коли верх ватрушки злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати. Подавайте сирну ватрушку з бананом до столу цілком або розібравши на порції.
Покроковий рецепт королівської ватрушки з сиром і сметаною
Для того щоб сирна начинка ватрушки була максимально ніжної кремової, в сирок прийнято додавати сметану. У нашому випадку такий спосіб теж відмінно працює і перетворює і без того чудову випічку в ніжне, ароматне насолоду.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
- Цукровий пісок — ½ склянки
- масло/маргарин — 150 гр.
Начинка:
- Сир (будь-який не вологий) — 350 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Ванілін — 1 щіпка
- Цукровий пісок — ½ ст .
- Яйце куряче— 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для того щоб приготувати сирну начинку зі сметаною, потрібно розім’яти сирок з яйцями, додати соду, ванілін і цукор, а потім викласти сметану. Ретельно розминайте інгредієнти або скористатися міксером. Чим ретельніше ви зіб’єте суміш, тим ніжніше вийде начинка для ватрушки.
2. Готову начинку відставте в сторону і почніть готувати основу для ватрушки. Для цього візьміть дуже тверде і холодне масло, у крайньому випадку – вершковий маргарин і дрібно порубаєте.
3. Викладіть масло в миску, а потім швидко просійте туди ж борошно пшеничне. Дуже швидко і дуже ретельно змішуйте інгредієнти руками, не даючи маслу розтанути. Якщо у вас почне танути жирна основа, то вийде не крихта, а невиразна суміш.
4. Готову крихту поділіть візуально на три частини, дві з них ретельно розподіліть по формі, надаючи майбутнього коржу рівну форму і витягаючи бортики під сирну начинку.
5. Суміш сиру і сметани з цукром і яйцями викладіть на основу, а потім акуратно розрівняйте. Верх ватрушки присипте рештою крихти, рівномірно розподіляючи її по начинці. Заготівля готова!
6. Увімкніть духовку до 180 градусів і дочекайтеся нагріву. У вже розігрітий прилад помістіть форму з заготівлею, після чого тривалість 45 хвилин і випікайте ласощі. Його готовність можна перевірити за п’ять хвилин до кінця; якщо ватрушка вже рум’яна – виймайте і охолоджуйте перед подачею до столу!
Королевська ватрушка з сиром і варенням
Пиріг з варенням – це зовсім не новина. Але чи пробували ви коли-небудь ватрушку з начинкою з сиру і варення? Якщо ні, то вам обов’язково варто зберегти цей рецепт і перевірити його. Солодка і ніжна сирна начинка нікого не залишить байдужим!
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
- масло/маргарин — 150 гр.
Начинка:
- Сир (будь-який не вологий) — 400 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Яйце куряче— 3 шт.
- Варення полуничне – 100 гр.
Процес приготування:
1. Викладіть масло або замерзлий маргарин в миску, а потім швидко просійте туди ж всю пшеничне борошно. Дуже швидко і дуже ретельно змішуйте інгредієнти руками, не даючи жирній основі пирога розтанути. Як тільки у вас вийде крихта, зробіть перший шар пирога.
2. Роз’ємну форму застелити пекарським папером, а потім розподіліть близько двох третин крихти по дну і стінкам форми. Цю конструкцію приберіть в холодильник, поки готується начинка. Також приберіть залишилася крихту.
3. Для того щоб приготувати сирну начинку з варенням, вам потрібно дуже ретельно розім’яти сирок з яйцями, додати туди соду і при необхідності трохи розбавити суміш сметаною. Потім додайте полуничне варення і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
4. З холодильника вийміть форму з основою і крихту. Начинку акуратно рівним шаром викладіть в основу, а потім зробіть верхній шар за допомогою залишків крихти з масла і борошна.
5. Заготівлю вашої майбутньої ватрушки треба ставити тільки в розігріту духовку, тому заздалегідь розігрійте прилад (170-180 градусів) і вже після цього сміливо відправляйте виріб випікатися.
6. Тривалість 40-45 хвилин і сміливо займайтеся іншими справами. Через цей час ваше ласощі до домашнього чаювання буде вже готове, його потрібно буде лише остудити і красиво подати на стіл!
Як спекти ватрушка з сиром і лимоном в духовці?
Цитрусовий аромат і смак роблять випічку свіжою і при цьому дуже пікантною. Спосіб приготування не сильно відрізняється від інших, зате смак неповторний і дивно легкий. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати десерт за цим рецептом.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 250 гр.
- масло/маргарин — 150 гр.
- Сир (будь-який) — 400 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Яйце куряче— 3 шт.
- лимонна Цедра з половини лимона
- Цукровий пісок – ½ склянки
Процес приготування:
1. Заздалегідь покладіть вершкове масло в морозилку, щоб воно було твердим. Коли почнете готувати пиріг, дістаньте його з морозилки і відразу ж подрібніть. В масло просійте борошно, після чого руками сформуйте крихту.
2. На дно форми для випічки викладіть близько двох частин олійно-борошняної крихти, після чого розрівняйте її і зробіть бортики, щоб не витікала начинка з сиру.
3. Для начинки потрібно дуже добре розім’яти сир, розбиваючи грудки і зернятка. Туди потрібно додати цукор, соду, а також курячі яйця. Суміш можна збивати за допомогою блендера або міксера. Густота сирної начинки повинна бути схожа з густою сметаною.
4. Візьміть лимон, промийте його під проточною водою, зніміть цедру і натріть на найдрібнішу тертку. Додайте цедру лимона до сиру і ретельно перемішайте інгредієнти.
5. Начинку з сиру з лимонною цедрою рівним шаром викладіть на основу з крихти, додатково розрівняйте поверхню за допомогою лопатки або ложки і завершіть конструкцію шаром з решти крихти.
6. В духовку, заздалегідь розігріту до температури близько 170-180 градусів поставте форму з ватрушкой і залиште виріб на 40-45 хвилин. Рум’яний десерт дістаньте з духовки через певний час і дайте йому охолонути перед подачею на стіл.
Королевська ватрушка з сиром в мультиварці
Мультиварка – це справжня рятівниця кулінарів в сучасному світі. З її допомогою можна приготувати практично будь-яку страву, і ватрушка не є винятком. Ласощі вийде ніжним і ароматним, нітрохи не гірше, ніж при випіканні в духовці.
Склад:
- Борошно пшеничне в/с — 240 гр.
- масло або вершковий маргарин — 150 гр.
- Сир (дрібна) — 500 гр.
- Сода — ¼ ч. л.
- Ванілін — 1 щіпка
- Цукровий пісок — 100-150 гр.
- Яйце куряче— 3 шт.
Процес приготування:
1. Заморожену жирну основу – масло або маргарин – натріть на крупній тертці, або порубаєте ножем і помістіть в миску. Туди відразу ж просійте борошно пшеничне і руками сформуйте крихту для тіста. Робити все потрібно швидко, поки масло не почало танути.
2. Злегка прогрійте чашу мультиварки, а потім змастіть вершковим маслом, добре змащуючи не тільки дно, але і стінки посуду. Після цього приблизно дві третини тіста розподіліть в чашу, одночасно формуючи бортик під начинку.
3. Сир покладіть в окрему ємність, додайте ванілін, соду, цукровий пісок і розітріть до однорідного стану. Можете додати й інші добавки: какао, корицю, яблука або щось ще. У суміш сиру вбийте яйця, а потім за допомогою міксера або блендера перебити сир в кремову пасту без грудок і зерен.
4. Сирну масу розподіліть по шару тесту, який ви зробили в мультиварочной чаші. Після того як вся начинка буде в чаші, залишками крихти посипте виріб і помістіть чашу з заготівлею пирога в прилад.
5. Закрийте кришку мультиварки і включіть режим «Випічка» на 45 хвилин. Не відкривайте кришку до тих пір, поки мультиварка не сповістить вас про готовність страви. Дайте готової ватрушке охолонути прямо в чашу мультиварки, після чого накрийте її широкою тарілкою або стравою і швидко переверніть. Інший накрийте тарілкою ватрушку і знову швидко переверніть. Ватрушка готова до вживання!