Курка на солі в духовці

Покроковий рецепт приготування курки на солі з часником

Курка, запечена в духовці на солі, ідеальна для великого сімейного обіду або вечері. Страву можна приготувати з часником, що додасть продукту неймовірний смак і аромат.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Часник – 3 шт.
  • Сіль – 1 кг

Процес приготування:

1. Курку промиваємо під холодною водою і обтираем паперовим рушником.

2. З головок часнику знімаємо верхній шар лушпиння і перешкодимо продукт всередині курки. Акуратно пов’язуємо ніжки.

3. Відміряємо кілограм солі, який послужить «подушкою» для нашого страви.

4. Форму для випікання вистилаємо пергаментом, висипаємо на неї сіль і кладемо курку. Готуємо 1 годину в розігрітій до 150 градусів духовку.

5. Дістаємо рум’яну курку з часником з духовки і перекладаємо її на блюдо. Готово, можна подавати до столу!