Покроковий рецепт приготування курки на солі з часником
Курка, запечена в духовці на солі, ідеальна для великого сімейного обіду або вечері. Страву можна приготувати з часником, що додасть продукту неймовірний смак і аромат.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Часник – 3 шт.
- Сіль – 1 кг
Процес приготування:
1. Курку промиваємо під холодною водою і обтираем паперовим рушником.
2. З головок часнику знімаємо верхній шар лушпиння і перешкодимо продукт всередині курки. Акуратно пов’язуємо ніжки.
3. Відміряємо кілограм солі, який послужить «подушкою» для нашого страви.
4. Форму для випікання вистилаємо пергаментом, висипаємо на неї сіль і кладемо курку. Готуємо 1 годину в розігрітій до 150 градусів духовку.
5. Дістаємо рум’яну курку з часником з духовки і перекладаємо її на блюдо. Готово, можна подавати до столу!