Паста з куркою і грибами у вершковому соусі
Ми часто готуємо курку і як гарнір подаємо пасту. Сьогодні ж, навпаки, в якості основного блюда будуть макарони, а вершковий соус з курки та грибів буде хорошим доповненням до них. Жирні вершки не беріть, 10% буде достатньо. Якщо інших немає, можна розбавити її водою або молоком.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Спагетті – 250 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Вершки 10% — 500 мл
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Орегано сушений – 1ч.л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Відразу ставимо на плиту воду для відварювання макаронів. Коли вода закипить, її потрібно буде посолити і відварити макарони до готовності, як зазначено на упаковці. А поки вода закипає, чистимо цибулину, нарізаємо його кубиками і обсмажуємо до золотавої скоринки на оливковій олії. Курку також дрібно нарізаємо і додаємо до цибулі. Смажимо 2 хвилини.
2. За цей час ріжемо гриби тонкими пластинами.
3. Відправляємо їх до курки на 5-7 хвилин.
4. Часник чистимо і подрібнюємо. Додаємо до підрум’яненою курки з грибами. Посипаємо сіллю, перцем і орегано. Ретельно перемішуємо і смажимо 1 хвилину.
5. Настав час вершків. Вливаємо їх в сковороду і чекаємо, поки вони закиплять.
6. Далі додаємо зварені макарони і все перемішуємо до рівномірного розподілу соусу. Залишаємо на включеній плиті на 30 секунд.
7. Розкладаємо по тарілках і присипаємо тертим сиром. Краще використовувати пармезан. Приємного апетиту!