Курка з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Паста з куркою і грибами у вершковому соусі

Ми часто готуємо курку і як гарнір подаємо пасту. Сьогодні ж, навпаки, в якості основного блюда будуть макарони, а вершковий соус з курки та грибів буде хорошим доповненням до них. Жирні вершки не беріть, 10% буде достатньо. Якщо інших немає, можна розбавити її водою або молоком.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Спагетті – 250 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Вершки 10% — 500 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Орегано сушений – 1ч.л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Відразу ставимо на плиту воду для відварювання макаронів. Коли вода закипить, її потрібно буде посолити і відварити макарони до готовності, як зазначено на упаковці. А поки вода закипає, чистимо цибулину, нарізаємо його кубиками і обсмажуємо до золотавої скоринки на оливковій олії. Курку також дрібно нарізаємо і додаємо до цибулі. Смажимо 2 хвилини.

2. За цей час ріжемо гриби тонкими пластинами.

3. Відправляємо їх до курки на 5-7 хвилин.

4. Часник чистимо і подрібнюємо. Додаємо до підрум’яненою курки з грибами. Посипаємо сіллю, перцем і орегано. Ретельно перемішуємо і смажимо 1 хвилину.

5. Настав час вершків. Вливаємо їх в сковороду і чекаємо, поки вони закиплять.

6. Далі додаємо зварені макарони і все перемішуємо до рівномірного розподілу соусу. Залишаємо на включеній плиті на 30 секунд.

7. Розкладаємо по тарілках і присипаємо тертим сиром. Краще використовувати пармезан. Приємного апетиту!