Як запекти курку з грибами у вершковому соусі в духовці?
Курка виходить соковита і ніжна, якщо приготувати її у правильному соусі. Тут соковитості надає соус з вершків, який пом’якшує і повністю просочує м’ясо птиці. А процес запікання ще й збереже всі корисні властивості курячого м’яса.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- М’ясо куряче – 800 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гриби – 350 гр.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Вершки – 100 мл
- Майонез – 100 мл
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку необхідно нарізати на порційні шматочки. Частини можна брати будь-які, але нам більше подобаються стегна. Змащуємо їх рослинною олією.
2. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо половину отриманого кількості на деко, застелений пекарської папером. Зверху кладемо курку.
3. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо курку на 30 хвилин. До сильної скоринки запікати не потрібно, ми добиваємося легкої рум’яності.
4. Переходимо до приготування соусу. Вершки перемішуємо з майонезом, додаємо сіль і перець і підігріваємо на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. В теплий соус вмішуємо тертий сир.
5. Гриби ріжемо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі. Моркву нарізаємо тонкими брусочками і разом з грибами викладаємо до курку на деко. Сюди ж відправляємо половину цибулі.
6. Заливаємо курку соусом і знову ставимо в духовку на 35 хвилин.
7. Ніжна курка готова до вживання. До такої курки гарнір не потрібен, так як соус містить достатню кількість овочів. Приємного апетиту!