Курка з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти курку з грибами у вершковому соусі в духовці?

Курка виходить соковита і ніжна, якщо приготувати її у правильному соусі. Тут соковитості надає соус з вершків, який пом’якшує і повністю просочує м’ясо птиці. А процес запікання ще й збереже всі корисні властивості курячого м’яса.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 15 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • М’ясо куряче – 800 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби – 350 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Вершки – 100 мл
  • Майонез – 100 мл
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку необхідно нарізати на порційні шматочки. Частини можна брати будь-які, але нам більше подобаються стегна. Змащуємо їх рослинною олією.

2. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо половину отриманого кількості на деко, застелений пекарської папером. Зверху кладемо курку.

3. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо курку на 30 хвилин. До сильної скоринки запікати не потрібно, ми добиваємося легкої рум’яності.

4. Переходимо до приготування соусу. Вершки перемішуємо з майонезом, додаємо сіль і перець і підігріваємо на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. В теплий соус вмішуємо тертий сир.

5. Гриби ріжемо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі. Моркву нарізаємо тонкими брусочками і разом з грибами викладаємо до курку на деко. Сюди ж відправляємо половину цибулі.

6. Заливаємо курку соусом і знову ставимо в духовку на 35 хвилин.

7. Ніжна курка готова до вживання. До такої курки гарнір не потрібен, так як соус містить достатню кількість овочів. Приємного апетиту!