Курка з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Куряче філе з картоплею і грибами в мультиварці

Відмінний помічник господині на кухні – мультиварка. Кухня чиста, їжа корисна – що ще потрібно для щастя? Звичайно ж, хороший рецепт. Пропонуємо непоганий варіант для сімейної вечері, основу якого становлять картопля й курка, а сметана додасть оригінальний вершковий смак страви.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Картопля – 1,5 кг
  • Філе куряче – 800 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби – 5 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – для гасіння
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Спершу почистимо моркву і цибулю. У цьому рецепті ми використовуємо печериці, так як вони не вимагають попередньої варіння. Якщо гриби дрібні, то потрібно взяти їх в трохи більшій кількості.

2. Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо під проточною водою.

3. Включаємо режим «Смаження» і наливаємо олію так, щоб дно мультиварки було закрито.

4. Встановлюємо таймер на 18 хвилин.

5. Поки нагрівається мультиварка, нарізаємо картоплю. Шматочки повинні бути достатньо великими.

6. Моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю і гриби ріжемо на шматочки середнього розміру, сильно дрібнити не потрібно.

7. Коли мультиварка подасть сигнал про нагріванні, відправляємо в неї цибулю і з відкритою кришкою залишаємо смажитися на 2 хвилини. Після додаємо гриби з морквою. Ретельно все розмішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо в спокої на найближчі 5 хвилин чинного таймера.

8. Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки і перемішуємо з овочевою сумішшю. На таймері залишається 8 хвилин, стільки й будемо готувати курку.

9. За цей час в окрему миску наливаємо кип’ячену воду і додаємо сметану, сіль і перець, розмішуючи до повного розчинення. По закінчення таймера викладаємо в ємність мультиварки картопля, заливаємо соусом і залишаємо в режимі «Гасіння» на 1 годину.

10. Подаємо як самостійне блюдо. Можемо прикрасити овочевий нарізкою.