Курка з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з грибами в сирно-вершковому соусі

Стало вже класичним поєднання курки та грибів можна урізноманітнити цікавою подачею. Блюдо ми будемо загортати в конверти з готового листкового тіста. З приводу соковитості страви можна не переживати – соус дозволить уникнути сухості готового страви.

Час готування: 205 хв.

Час приготування: 15 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сметана 20% — 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • Сир – 150гр.
  • Гриби мариновані — 1 банка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • готове Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

1. Готуємо всі продукти, необхідні для приготування страви.

2. Одразу дістаємо тісто, щоб воно розморозилося, а самі в цей час приступаємо до приготування начинки.

3. Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо його.

4. Розігріваємо на плиті сковороду, додаємо рослинне масло і закидаємо цибулю. Щоб цибуля не гірчить, ми його не обсмажуємо, а пасеруємо до прозорості.

5. Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо до вже прозорому луку.

6. Курку доводимо до готовності, постійно помішуючи на середньому вогні.

7. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм філе.

8. Далі викладаємо гриби. Все добре перемішуємо. Ми використовували мариновані гриби. Для цього рецепта також підійдуть і свіжі, але їх потрібно окремо обсмажити в невеликій кількості масла і вже готові закидати до курки.

9. Для додання вершкового смаку не обов’язково використовувати вершки. Можна замінити їх жирною сметаною, як зробили це ми. Вмішуємо сметану в отриману курячу суміш і залишаємо тушкуватися на 10-15 хвилин.

10. Саме час для спецій. Солимо, перчимо і приправляємо каррі.

11. Через 5 хвилин вимикаємо плиту і залишаємо готову начинку остигати. Не використовуйте гарячу суміш, інакше листкове тісто розповзеться. У природних умовах повне остигання відбудеться через 2-3 години. Якщо зараз зимовий час, то можна відкрити вікно, тоді начинка охолоне швидше.

12. Тісто розгортаємо і ділимо на 4 частини. З нашого кількості повинно вийти 8 квадратів.

13. На кожен квадрат викладаємо 2-3 столові ложки начинки і защипуємо краю. З-за того, що начинка холодна вона не розтікається і дозволяє зробити конверт з тіста акуратним.

14. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього конверти. Змащуємо їх злегка збитим жовтком.

15. Духовку розігріваємо до 180 градусів і готуємо 40 хвилин. Після включаємо режим верхнього гриля і запікаємо ще 10 хвилин до зарум’янювання конвертів. Даємо злегка пристыть і можна пробувати!