Як приготувати курку з рисом і грибами у вершковому соусі?
Сьогодні приготуємо повноцінний обід для всієї родини. Блюдо виходить соковитим і з насиченим вершковим смаком за рахунок особливого соусу, який пом’якшить навіть зазвичай сухий рис. Приготувати страву за цим рецептом не складе труднощів, а його смак порадує навіть найвибагливіших членів сім’ї.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки середньої жирності – 250 гр.
- Рис – 350 гр.
- Рослинне масло – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь підготуємо всі необхідні продукти. Гриби можна використовувати мариновані, тоді попередня обробка не потрібна. Якщо ж гриби свіжі, то їх потрібно заздалегідь відварити. Рис будемо готувати паралельно, тому відразу ставимо каструлю з водою на плиту і всипаємо в киплячу, підсолену воду рис. Він як раз повинен приготуватися одночасно з нашим соусом.
2. Куряче філе моєму і видаляємо непотрібні плівки. Нарізаємо на невеликі шматочки.
3. Гриби ріжемо тонкими пластинами.
4. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
5. Рослинне масло змащуємо сковороду, розігріваємо її і обсмажуємо шматочки філе. Не забуваємо посолити курку.
6. Викладаємо курку в окрему миску і закидаємо в сковороду гриби. Смажимо їх до легкої рум’яності і додаємо цибулю. Все теж солимо і готуємо, поки гриби не стануть золотистими.
7. У цей момент повертаємо курку в сковороду, заливаємо все вершками і залишаємо на вогні ще на 2 хвилини.
8. Рис розкладаємо по тарілках і зверху поллємо приготованим соусом. Страву можна пробувати!