Куряча грудка з грибами в вершково-часниковому соусі
Цей рецепт дозволяє використовувати різні частини курки, але філе більш охоче просочується соусом. Його ми приготуємо на основі вершків і для більшої пікантності додамо часнику. Занадто гострий соус не буде, пара зубчиків лише додадуть особливий присмак готової курки.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Грудка куряча – 500 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Вино біле сухе – 70 р.
- Перець чорний – за смаком.
- Вершки 20-25% – 250 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
- Чебрець – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Молоко – 50 гр.
Процес приготування:
1. Курку потрібно промити і висушити. Нарізати на невеликі шматочки, їх посолити, поперчити і посмажити на великому вогні в розпеченій олії пару хвилин, постійно помішуючи. Вогонь на всьому протязі приготування зменшувати не потрібно. Зняти ще полусырую курку і поки залишити відпочити.
2. Печериці також слід вимити від забруднень і розрізати на частини середнього розміру. Покласти в сковороду, де готувалася курка і аналогічно обсмажити протягом 2 хвилин.
3. В той час, як готуються гриби, часник потрібно очистити і подрібнити. Додати до грибів і через півхвилини влити вино. Алкоголь слід випарити, повинен залишитися тільки смак. На це потрібно близько хвилини. Потім закинути курку і перемішати.
4. У сковороду вилити вершки і молоко. Додати мускатний горіх, сіль, перець і чебрець. Останній може бути як у свіжому вигляді, так і в сушеному.
5. Щоб соус трохи загус потрібно випарувати вершки. Для цього треба зменшити вогонь і повністю кришкою не закривати. Через 5 хвилин страва готова. Подавати з картопляним пюре.