Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею
Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею – це яскрава домашня заготовка, яка цікаво доповнить багато гарячі страви. Також таке частування можна просто їсти з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося рецептом приготування лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею. Подрібнюємо помідори, попередньо очистивши їх від шкірки. Кип’ятимо масу в каструлі і тушкуємо близько 20 хвилин під кришкою. Додаємо сюди сіль і цукор.
Крок 2. Очищаємо моркву. Промиваємо інгредієнт і подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 3. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Відправляємо його в томатну масу разом з тертою морквиною.
Крок 4. Промиваємо перці і видаляємо з них все насіння.
Крок 5. Очищені перці ріжемо невеликою соломкою.
Крок 6. Підсмажуємо цибулю з морквою в томатній масі близько 20 хвилин.
Крок 7. Сюди ж відправляємо шматочки болгарських перців. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 8. Додаємо подрібнений часник, вливаємо олію і готуємо близько 5 хвилин.
Крок 9. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею готово. Прибирайте на зберігання.