Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею

Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею – це яскрава домашня заготовка, яка цікаво доповнить багато гарячі страви. Також таке частування можна просто їсти з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею. Подрібнюємо помідори, попередньо очистивши їх від шкірки. Кип’ятимо масу в каструлі і тушкуємо близько 20 хвилин під кришкою. Додаємо сюди сіль і цукор.

Крок 2. Очищаємо моркву. Промиваємо інгредієнт і подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 3. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Відправляємо його в томатну масу разом з тертою морквиною.

Крок 4. Промиваємо перці і видаляємо з них все насіння.

Крок 5. Очищені перці ріжемо невеликою соломкою.

Крок 6. Підсмажуємо цибулю з морквою в томатній масі близько 20 хвилин.

Крок 7. Сюди ж відправляємо шматочки болгарських перців. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 8. Додаємо подрібнений часник, вливаємо олію і готуємо близько 5 хвилин.

Крок 9. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквою і цибулею готово. Прибирайте на зберігання.