Малосольні зелені помідори з часником швидкого приготування
Кисло-солодкі зелені плоди полюбилися багатьом господиням. Найчастіше їх додають в салати, а також у закачування. Готується блюдо швидко і прикрасить затишний сімейний обід або святковий стіл.
Час готування: 72 ч. 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Кількість порцій: 4-5.
Склад:
- Помідори зелені – 7 кг
 - Часник – 1 головка.
 - Парасольки кропу – 2 шт.
 - Листя хрону – 2 шт.
 - Листя винограду – 7-8 шт.
 - Перець чорний горошком – за смаком.
 - Сіль – за смаком.
 - Цукор – за смаком.
 - Паприка – за смаком.
 - лавровий Лист – за смаком.
 - Перець гострий стручковий – 2 шт.
 
Процес приготування:
1. Висипаємо помідори у велику глибоку миску. Заливаємо їх прохолодною водою і промиваємо. Позбавляємо продукт від плодоніжок. Обтираем чисті помідори рушником.
2. Промиваємо зелень проточною водою – кріп, листя хрону, винограду і лавровий лист. Потім обтираем їх. Укладаємо на дно каструлі.
3. Слідом відправляємо в ємність перець горошком. Очищаємо головку часнику від лушпиння і викладаємо в каструлю зубчики. Наступним шаром викладаємо частину помідорів.
4. Промиваємо стручковий перець і обтираем його рушником. Очищаємо обидва стручка від серцевини і нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо його в каструлю поверх помідорів і посипаємо спеціями. Укладаємо частину зелених томатів.
5. Тепер підготуємо розсіл для заготівлі. Наливаємо в миску воду. Потім додаємо сіль, цукор і паприку. Перемішуємо інгредієнти до однорідності і розчинення добавок. Заливаємо маринадом інгредієнти в каструлі.
6. Накриваємо заготівлю виноградним листям. Прикриваємо тарілкою і ставимо зверху банку з водою. Зберігаємо 3 дні в теплому місці. Потім перекладаємо помідори в банки і заливаємо розсолом. Накриваємо кришками і ставимо в холодильник.
Приємного апетиту!












