Маслюки з лимонною кислотою в банках на зиму
Маслюки з лимонною кислотою в банках на зиму мають вишуканими смаковими якостями. Ніжна закуска піднімає настрій і нагадує про літо. Лимонка не дає закуски різкого аромату на відміну від оцтової кислоти і чудово зберігає консервацію. Багато зимові закачування я готую з лимонкою, по-моєму, так смак виходить м’якше.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 500 мл
Склад:
- Маслюки – 700 гр.
- Гвоздика – 3 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сіль – 2 ч. л. + 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Чорний перець горошком – 3 шт.
- Вода – 500 мл + 1 л.
- перець Запашний горошком – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Відсортувавши і прибравши непридатні, пошкоджені або червиві примірники, полощіть грибочки в тазику з водою. Потім вантажимо їх у сотейник. Кладемо чайну ложку солі і заливаємо літром очищеної води. Варимо 10 хвилин і зливаємо рідину. Детально обполіскуємо.
Крок 3. Варимо, таким чином, ще 3 рази, але, вже не додаючи солі, кожен раз, добре промиваючи, щоб позбутися характерною слизу.
Крок 4. Зливаємо гриби і залишаємо в друшляку, щоб рідина стекла.
Крок 5. Розмішуємо у воді сіль і цукор. Додаємо прянощі, зазначені в рецептурі. На розсуд додатково кладемо свої улюблені спеції. Можна приправити часником для аромату. Встановивши на плиті, кип’ятимо. Всипаємо лимонку.
Крок 6. У киплячий розсіл опускаємо маслюки і проварюємо 10 хвилин при дрібному бурління.
Крок 7. Прожарюємо попередньо вимиті скляні ємності (беремо баночки невеликого обсягу), наповнюємо їх киплячій заготівлею.
Крок 8. Закатуємо стерилізованими кришками і остуджуємо під ковдрою, уклавши на бочок.
Крок 9. Після повного охолодження оглядаємо, не пропускають чи закрутки повітря, і переміщаємо в льох або шафа, призначена для зберігання консервації.
Крок 10. Доповнюємо основні страви грибним шедевром на святах, сімейних застіллях або дружніх посиденьках. Приємного апетиту!