Млинці на манці – пишна і ніжна випічка для сніданку або полуденку. Тісто для млинців можна замішувати на воді, молоці, сироватці або кефірі, ми зібрали в цій статті всі можливі варіанти. Є одна невелика особливість приготування такого виду випічки, потрібно дати декілька хвилин манки, щоб вона набухла і не скрипіла на зубах, коли ви будете їсти готові млинчики.
Млинці з манкою на молоці
Млинці з манкою на молоці – класичний рецепт випічки, який знає кожна господиня. У ньому немає нічого складного, можете самі в цьому переконатися. З такого тіста млинці будуть тонкими і рум’яними. Їх можна подавати з варенням або медом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно пшеничне 140 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Масло рослинне 50 мл
- Манна крупа 5 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Всі інгредієнти підготуйте заздалегідь, щоб вони були під рукою.
- У глибоку миску влити трохи молока і трохи підігрійте його в мікрохвильовці, але не кип’ятіть. Потім всипте манну крупу, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб крупа набухла.
- Далі розбийте в миску велике куряче яйце, всипте цукор і щіпку солі. Збийте масу віночком.
- Потім просіяти в миску борошно пшеничне, влийте молоко, що залишилося і рослинне масло. Добре перемішайте інгредієнти.
- Перед випічкою, залиште тісто ще на 15 хвилин, щоб він настоявся.
- Поставте на вогонь блинницу, прогрійте її. Перед випічкою першого млинця змастіть її дно рослинним маслом. Влийте трохи манного тіста і розподіліть його по всій поверхні. Смажте кожен млинець по 30 секунд з кожної сторони.
- Подавайте рум’яну випічку до столу відразу після приготування зі сметаною, медом або варенням. Приємного апетиту!
Товсті млинці на дріжджах з манкою
Товсті млинці на дріжджах з манкою – російська народна випічка, яка має довгу історію. Готувати їх нескладно. Випічка виходить м’якою, дірчастою і в міру солодким. З такими товстенькими манними млинцями вам забезпечений поживний сніданок.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 35-50 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 80 гр.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Молоко будь-якої жирності – 250 мл
- Сіль поварена – 1 щіпка.
- Масло рослинне без запаху – 1,5 ст. л.
- Крупа манна – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор ванільний – 8 гр.
- Вода – 75 мл
Процес приготування:
Крок 1. Ознайомтеся зі списком інгредієнтів, відміряйте необхідну кількість всіх продуктів.
Крок 2. У миску влити тепле молоко, всипте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте інгредієнти і залиште дріжджову масу на 15 хвилин в теплому місці. Дріжджі повинні активізуватися і почати працювати.
Крок 3. В окремій мисці змішайте манну крупу, просіяне борошно, ванільний цукор і сіль.
Крок 4. В дріжджову масу розбийте куряче яйце. Добре збийте вміст миски віночком.
Крок 5. Після цього частинами всипте суміш сухих інгредієнтів і перемішайте тісто до однорідності.
Крок 6. Отримане тісто розбавте теплою водою і приберіть в тепле місце, де немає протягів.
Крок 7. Тісто має стати пузырчатым і збільшитися в об’ємі. Влийте в нього рослинне масло, перемішайте і можна приступати до випічки.
Крок 8. Добре прогрійте сковороду, змастіть її дно рослинним маслом перед першим млинцем. Влийте порцію тіста для одного млинця і смажте з одного боку, до появи пухирців.
Крок 9. Потім переверніть млинець і смажте до рум’яного кольору з іншого боку.
Крок 10. Продовжуйте випікати млинці, поки не закінчиться тісто. Готові пишні млинці складіть чарочку і подавайте до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Млинці на кефірі з манкою
Млинці на кефірі з манкою виходять дуже ніжними, смачними, з апетитним вершковим ароматом. Млинці виходять пишними завдяки кефірної основі. Також вони не рвуться і в них легко можна загорнути різноманітну начинку і зробити ситне блюдо для обіду.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 35-50 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Кефір будь-якої жирності – 0,5 л.
- Крупа манна – 180 гр.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
- Цукор – 3 ст. л.
- Мука пшенична вищий сорт – 220 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове топлене – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір кімнатної температури влийте в миску для замісу тіста. Змішайте його з содою і залиште в теплі на кілька хвилин. Окремо збийте яйця з цукром, додайте борошно пшеничне.
Крок 2. З’єднати обидві маси, додайте сіль. Потім влийте розпечене масло і всипте манку, перемішайте.
Крок 3. Дайте тісту настоятися в теплі протягом півгодини. За цей час воно стане більш густим і в’язким, за консистенцією схожа на густу сметану.
Крок 4. Смажте манні млинці на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Млинець обсмажуйте з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки.
Крок 5. Подавайте млинці в теплому вигляді з солодкими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!
Млинці на манці без борошна
Млинці на манці без борошна – унікальна випічка для сніданку і полудня для всієї родини. Готуються вони досить швидко і просто. Млинці виходять трохи товщі, ніж звичайні, і смак у них трохи інший завдяки використанню манки.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Кефір будь-якої жирності – 1 склянка
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Технологія замішування тіста на манній крупі практично не відрізняється від класичного тесту. Підготуйте всі необхідні продукти і приступимо.
Крок 2. Візьміть зручну миску для замісу тіста. У миску налийте кефір, воду і рослинну олію. Також розбийте курячі яйця, збийте інгредієнти віночком.
Крок 3. Змішайте манну крупу, цукор і сіль. Отриману суміш всипте в рідку частину тесту. Добре продукти перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка розм’якла.
Крок 4. Через півгодини рослинне масло піднімається вгору, а всі інші інгредієнти осядуть вниз, і маса буде виглядати приблизно так.
Крок 5. Перемішайте тісто, по консистенції воно повинно нагадувати жирний кефір.
Крок 6. Розігрійте сковороду на сильному вогні. Перед першим млинцем змастіть її дно рослинним маслом. Влийте порцію тіста і прокручуйте сковороду, щоб воно розійшлося по всій площі. Смажте з одного боку 1,5-2 хвилини, з іншого боку смажте хвилину на помірному вогні.
Крок 7. Готові рум’яні манні млинці складіть чарочку і подавайте до столу з варенням або іншими добавками. Приємного апетиту!
Млинці на манці без дріжджів
Млинці на манці без дріжджів печуться просто, не рвуться і не прилипають до дна. Така випічка стане прекрасним доповненням до чаю, кави або какао. Щоб не витрачати час на замочування манки перед випічкою, можна це зробити заздалегідь ввечері.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Молоко – 200 мл
- Крупа манна – 180 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 75 гр.
- Вода питна – 300 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Олія соняшникова без запаху – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти, які знадобляться для замішування манного тесту.
Крок 2. Манну крупу можна залити з ночі водою і залишити набухати. Тоді на замішування тіста піде менше часу. Зайву воду перед замешиванием тесту необхідно злити.
Крок 3. У миску з розм’якшеною манкою просіяти пшеничне борошно, перемішайте.
Крок 4. Розбийте в миску обидва курячих яйця.
Крок 5. Всипте цукор і перемішайте тісто віночком до однорідної консистенції.
Крок 6. Розтопіть вершкове масло, змішайте його з молоком. Отриману суміш влийте в миску з тестом і добре перемішайте.
Крок 7. Тісто виходить рідким і текучим, як і на класичні млинці.
Крок 8. Добре розігріту сковороду змажте рослинним маслом. Це потрібно зробити тільки перед першим млинцем. Влийте порцію тіста для одного млинця, розподіліть масу по всій поверхні.
Крок 9. Смажте млинці з обох сторін за 1-2 хвилини до рум’яного кольору.
Крок 10. Млинці складіть чарочку і подавайте в теплому вигляді до столу. Приємного апетиту!
Марокканські млинці з манкою
Марокканські млинці з манкою – особливий вид пухкої випічки. Млинці виходять м’якими і пористими, завдяки чому відмінно вбирають соуси. Тісто для них замішується з використанням дріжджів. Про всі подробиці приготування ми розповімо в цьому рецепті.
Час готування – 110 хв.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Крупа манна – 100 гр.
- Вода тепла – 750 мл
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мед – 5 ст. л.
- курячі Жовтки – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Пшеничне борошно просійте через сито, змішайте з манкою, розпушувачем для тесту, сухими дріжджами, цукром і сіллю.
Крок 2. Жовтки за допомогою віночка змішайте з теплою водою. Отриману суміш влийте до сухих інгредієнтів. У тісто влийте оливкове масло, перемішайте. Миску з тістом накрийте рушником і залиште на 45-60 хвилин в теплі.
Крок 3. Смажте марокканські млинці на холодній сковороді, змазаній рослинною олією. Вливайте 2/3 ополоники і формуйте млинці по 12-15 сантиметрів в діаметрі. Смажаться вони з одного боку, як тільки тісто схопиться, і на поверхні утворюються і бульбашки луснуть, перекладайте млинці на тарілку. Після кожного млинця дно сковороди охолоджуйте під струменем холодної води.
Крок 4. Промазывайте млинці з пористої боку розтопленим вершковим маслом, змішаним з медом. Приємного апетиту!
Пісні млинці на манці
Пісні млинці на манці – чудова альтернатива випічці в дні Посту. Незважаючи на відсутність курячих яєць, молока і млинці виходять м’якими, ніжними і не рвуться. Їсти їх з медом і чаєм одне задоволення. Обов’язково спробуйте приготувати таку випічку самі.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вода питна – 1,1 л
- Крупа манна – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 140 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Влийте в каструлю 750 мілілітрів води, додайте цукор і сіль. Поставте ємність на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Цукор і сіль повинні повністю розчинитися.Крок 2. У киплячу воду тонкою цівкою всипте манну крупу, при цьому постійно перемішуйте масу ручним віночком або міксером на малих обертах. Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити 3-4 хвилини. Потім зніміть каструлю з вогню.
Крок 3. Просіяне пшеничне борошно змішайте з теплою водою. Для цього в миску всипте півсклянки борошна і влийте 170-180 мл води, перемішайте до однорідності, розбийте всі борошняні грудки.
Крок 4. Борошняну масу викладіть в каструлю до манки, перемішайте. Потім повторити цю процедуру з залишилася борошном. Коли вся мука буде додана в тісто влийте столову ложку рослинної олії.
Крок 5. За консистенцією тісто має вийти не таким рідким, як на млинці, але і не дуже густим.
Крок 6. Добре розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом. Вливайте тісто невеликими порціями і формуйте тонкі млинчики. Смажте їх з обох сторін по 1 хвилині до рум’яної скоринки.
Крок 7. Так як тісто ми замішували без яєць, слід почекати, поки млинець як слід, підсохне, щоб без проблем його перевернути.
Крок 8. Готові млинчики складайте стопкою і подавайте в теплому вигляді з медом або ягодами. Приємного апетиту!
Татарські дріжджові млинці на манці
Татарські дріжджові млинці на манці – пишні, невагомі, їх можна подавати як десерт або використовувати замість хліба з першими стравами. До того ж склад дуже дешевий. З такої кількості інгредієнтів виходить значна чарочка випічки.
Час готування – 1ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Мука пшенична вищий сорт – 150 гр.
- Молоко – 150 мл
- Яйце куряче велике – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Крупа манна – 80 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У відповідності зі списком інгредієнтів відміряйте всі продукти в необхідній кількості. Воду і молоко трохи підігрійте.
Крок 2. Влийте молоко і воду в миску. Далі всипте цукор і чайну ложку сухих дріжджів швидкодіючих, перемішайте інгредієнти.
Крок 3. Потім додайте манну крупу, перемішайте масу.
Крок 4. Борошно просіяти через сито і введіть її в тісто. Добре вимісити масу, щоб не залишилося жодних грудок. Миску, затягніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце мінімум на 1 годину.
Крок 5. Через деякий час ви побачите, що тісто увечилось в об’ємі в кілька разів.
Крок 6. Тепер в невелику ємність розбийте куряче яйце і збийте його віночком. Отриману масу вилийте в тісто і добре перемішайте.
Крок 7. Консистенція тіста вийде густий, потроху доливайте воду, поки воно не стане рідким, як тісто для звичайних млинців.
Крок 8. Сковороду прогрійте на сильному вогні, змастіть її дно рослинним маслом. Вливайте невеликі порції тіста і проворачивайте сковорідку, щоб воно розтеклося по колу. Смажте млинці з обох сторін по 30-40 секунд.
Крок 9. Татарські манні млинці виходять пористими і пишними, подавайте їх у теплому вигляді, хоча і охолоджені вони теж смачні. Приємного апетиту!