Млинці на кислому молоці і кефірі
Млинці на кислому молоці і кефірі мають чудовий смак. Не варто засмучуватися, якщо молоко завчасно скисло. Його завжди можна використовувати у приготуванні домашньої випічки, ми пропонуємо звернути увагу на ці млинці.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10-15.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 500 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Кефір будь-якої жирності – 500 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
- Масло рослинне без запаху – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. В зручну миску розбийте курячі яйця, всипте необхідну кількість солі та цукру. Збийте інгредієнти міксером. Далі поступово влийте кисле молоко і кефір, не припиняючи перемішувати масу.
Крок 2. Дочекайтеся, поки зійде піна від збивання, потім додайте в тісто просіяне пшеничне борошно. Всипайте її частинами, і кожен раз добре вимішуйте. Потім по черзі додайте соду і рослинне масло.
Крок 3. Тісто вийде рідким, легко стікаючим з ложки. Можна приступати до випічки. Змастіть розігріту сковорідку рослинним маслом перед випічкою першого млинця, влийте порцію тіста. Смажте млинці з одного боку, поки краю не з’явиться рум’яна каемочка.
Крок 4. З другої сторони обсмажуйте млинці приблизно 1 хвилину.
Крок 5. Складіть готові млинчики чарочку і подавайте в теплому вигляді з добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!