Млинці на молоці і кефірі – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Млинці на кислому молоці і кефірі

Млинці на кислому молоці і кефірі мають чудовий смак. Не варто засмучуватися, якщо молоко завчасно скисло. Його завжди можна використовувати у приготуванні домашньої випічки, ми пропонуємо звернути увагу на ці млинці.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10-15.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 500 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кефір будь-якої жирності – 500 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
  • Масло рослинне без запаху – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. В зручну миску розбийте курячі яйця, всипте необхідну кількість солі та цукру. Збийте інгредієнти міксером. Далі поступово влийте кисле молоко і кефір, не припиняючи перемішувати масу.

Крок 2. Дочекайтеся, поки зійде піна від збивання, потім додайте в тісто просіяне пшеничне борошно. Всипайте її частинами, і кожен раз добре вимішуйте. Потім по черзі додайте соду і рослинне масло.

Крок 3. Тісто вийде рідким, легко стікаючим з ложки. Можна приступати до випічки. Змастіть розігріту сковорідку рослинним маслом перед випічкою першого млинця, влийте порцію тіста. Смажте млинці з одного боку, поки краю не з’явиться рум’яна каемочка.

Крок 4. З другої сторони обсмажуйте млинці приблизно 1 хвилину.

Крок 5. Складіть готові млинчики чарочку і подавайте в теплому вигляді з добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!