Мясний хліб в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

М’ясний хліб в духовці – це особливий вид ковбасних виробів, які, як правило, готують без оболонки. По виду частування нагадує звичайну буханець хліба, відрізняється ніжним смаком і соковитістю. Для приготування оригінального блюда використовуйте кулінарну збірку з восьми рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Домашній м’ясний хліб з фаршу в духовці

Домашній м’ясний хліб з фаршу в духовці – це апетитне і смачне частування, яким ви точно приємно здивуйте своїх близьких або гостей. М’ясне страву можна подавати з улюбленими гарнірами або в якості нарізки до святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Яловичий фарш ½ кг
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Манна крупа 3 ст. л.
  • Часник 2 ч. л.
  • Паприка 1.5 ст. л.
  • Гірчиця французька 3 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 40 мл

Процес приготування:

  1. Два види м’ясного фаршу заздалегідь розморожуємо і викладаємо в глибоку миску. Сюди ж відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю.
  2. До фаршу з цибулею розбиваємо курячі яйця і твердий сир натираємо.
  3. Вимішуємо м’ясне вміст. Солимо його і доповнюємо сухими спеціями зі списку. Знову все перемішуємо і відбиваємо руками.
  4. Доповнюємо заготівлю манною крупою і перемішуємо до рівномірного її розподілу.
  5. Формуємо з фаршу акуратний хліб і кладемо його на декілька шарів фольги, змазаній рослинною олією.
  6. Обгортаємо м’ясну заготівлю фольгою. Робимо це акуратно, щоб не порушити форму хліба.
  7. Запікаємо частування 50 хвилин при температурі 200 градусів. Після розкриваємо фольгу. Обмазуємо поверхню продукту гірчицею і посипаємо паприкою.
  8. Відправляємо заготовку в духовку ще на 15 хвилин для утворення рум’яної скоринки.
  9. Домашній м’ясний хліб з фаршу в духовці готовий. Нарізуйте скибочками і подавайте до столу!

М’ясний хліб з капустою

М’ясний хліб з капустою виходить особливо соковитим і ніжним смаком. Таке частування послужить відмінною заміною домашніх котлет та інших м’ясних обіднім страв. Обов’язково беріть на замітку цікавий рецепт м’ясного хліба, якщо ви хочете різноманітить ваше меню.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження + змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту нарізаємо дрібними шматочками. Подрібнюємо цибулю. Обидва інгредієнта відправляємо в сковороду з олією. Солимо за смаком.

Крок 2. Обсмажуємо овочі близько 15 хвилин на помірному вогні. Постійно помішуємо вміст сковороди.

Крок 3. У глибокій тарілці з’єднуємо розморожений м’ясний продукт, обсмажену капусту з цибулею, куряче яйце, панірувальні сухарі, подрібнену зелень, сіль і чорний мелений перець.

Крок 4. Ретельно вимішуємо масу і добре відбиваємо її.

Крок 5. Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо сюди велику частину м’ясної заготовки з капустою. На поверхню кладемо смужки болгарського перцю.

Крок 6. Викладаємо частину м’ясного фаршу.

Крок 7. Змащуємо поверхню заготовки томатним соусом.

Крок 8. Посипаємо кунжутом і прибираємо частування в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 30-40 хвилин.

Крок 9. М’ясний хліб з капустою готовий. Подавайте частування до столу!

М’ясний хліб з яйцем в духовці

М’ясний хліб з яйцем в духовці – оригінальне частування для вашого домашнього обіду або святкового меню. Такий продукт можна подавати до столу з гарнірами або в якості окремої закуски. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. М’ясний фарш попередньо розморожуємо. Курячі яйця відварюємо, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. Очищену картоплю натираємо на середній тертці.

Крок 3. З’єднуємо розморожений фарш, тертий картопля, куряче яйце, манну крупу і сіль.

Крок 4. Ретельно перемішуємо м’ясну заготівлю та відбиваємо її руками кілька разів.

Крок 5. Одну четверту частину фаршу викладаємо у форму для запікання. Вибирайте високу невелику форму, яка підходить для випікання хліба.

Крок 6. Викладаємо на м’ясний шар курячі варені яйця.

Крок 7. Акуратно закриваємо яйця залишилися фаршем. Формуємо акуратний м’ясний хліб.

Крок 8. Прибираємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо частування до повної готовності близько 50-60 хвилин.

Крок 9. М’ясний хліб з яйцем в духовці готовий. Нарізуйте скибочками і подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Картопляно-м’ясний хліб в духовці

Картопляно-м’ясний хліб в духовці порадує вас неймовірною соковитістю, яскравим смаком і поживними властивостями. Готовий продукт подавайте до столу з овочами, соліннями та іншими гарнірами за смаком. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Картопля – 280 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для фаршу – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. За деякий час до початку кулінарного процесу розморожуємо м’ясний фарш. Викладаємо продукт в глибоку миску. Сюди ж відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 2. Очищаємо картоплю, промиваємо під водою і натираємо його на крупній або середній тертці.

Крок 3. Викладаємо тертий картоплю на сито. Віджимаємо з овочевої маси зайву вологу.

Крок 4. Відправляємо тертий картоплю до фаршу. Доповнюємо заготівлю подрібненою зеленню, курячим яйцем, сіллю і спеціями.

Крок 5. Ретельно вимішуємо заготівлю та відбиваємо її руками кілька разів.

Крок 6. Викладаємо картопляно-м’ясну заготівлю відповідну форму для запікання. Фаршу надаємо акуратну форму хліба.

Крок 7. Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Після запікання даємо продукту полежати у формі і трохи охолонути.

Крок 8. Картопляно-м’ясний хліб в духовці готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!

М’ясний хліб з курки

М’ясний хліб з курки виходить дуже ситним, ніжним і апетитним. Відмінне рішення для вашого оригінального обіду або вечері. Приготувати цікавий продукт з птиці не складе особливої праці. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Яйце дрібне – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість курячого фаршу. Якщо немає готового фаршу, то пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері куряче філе.

Крок 2. Очищаємо ріпчасті цибулини і дрібно нарізаємо їх.

Крок 3. Викладаємо цибулю з фаршем в глибоку миску.

Крок 4. Розбиваємо п’ять дрібних курячих яйця.

Крок 5. Яйця відправляємо в загальну масу.

Крок 6. Така велика кількість яєць зробить готовий хліб більш однорідним.

Крок 7. Додаємо сіль за смаком. Приблизна кількість – половина чайної ложки.

Крок 8. Додаємо спеції за смаком. Можна додати приправу для фаршу, курки або сушені ароматні трави.

Крок 9. Також за смаком додаємо чорний мелений перець.

Крок 10. Вливаємо столову ложку рослинної олії.

Крок 11. Всипаємо кукурудзяний крохмаль.

Крок 12. Ретельно вимішуємо заготовку до однорідності.

Крок 13. Розкладаємо курячий фарш за формами, застеленому пергаментом. Запікаємо 45 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 14. М’ясний хліб з курки готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

М’ясний хліб з індички

М’ясний хліб з індички порадує вас неймовірною ніжністю, легкістю і поживними властивостями. Подавайте до столу з картопляним пюре, свіжими овочами та іншими доповненнями за смаком. Для приготування апетитного м’ясного хліба скористайтеся перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе стегна індички – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Бульйон курячий – 125 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • вустерський Соус – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 125 гр.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Шавлія – 1 ч. л.
  • Цукор коричневий – 1 ч. л.
  • Чебрець сушений – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізаємо цибулю і викладаємо його в сковороду з оливковою олією. Посипаємо цибулю шавлією, чебрецем, половиною чорного меленого перцю. Перемішуємо і смажимо овоч зі спеціями близько 7-8 хвилин.

Крок 2. До смаженій цибулі додаємо подрібнений часник і вустерський соус. Перемішуємо і смажимо ще протягом однієї хвилини.

Крок 3. Курячий бульйон розмішуємо з панірувальними сухарями. Залишаємо на 5 хвилин.

Крок 4. Філе стегна індички прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. У миску з панірувальними сухарями відправляємо курячі яйця, индюшиный фарш і обсмажену цибулю. Додаємо залишився чорний мелений перець і сіль. Ретельно вимішуємо руками.

Крок 6. Добре вимішаний фарш залишаємо настоюватися на 10 хвилин.

Крок 7. В окремому посуді змішуємо кетчуп, часник сушений, коричневий цукор і паприку. Ретельно перемішуємо.

Крок 8. Застеляємо деко фольгою. Викладаємо сюди индюшиный фарш у формі хліба.

Крок 9. Половиною соусу з кетчупу обмазуємо поверхню заготовки з фаршу.

Крок 10. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після хліб обмазуємо залишилися кетчупом і запікаємо ще 5 хвилин.

Крок 11. М’ясний хліб з індички готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!

М’ясний хліб з овочами

М’ясний хліб з овочами – цікаве частування для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт можна подавати з вашими улюбленими гарнірами або в якості окремої закуски. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Стебла селери – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оливки – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ч. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума мелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш з одним курячим яйцем, половиною цибулі, сіллю і сухими спеціями.

Крок 4. Ретельно вимішуємо фарш до однорідності.

Крок 5. Соломкою ріжемо моркву і селеру. Невелику частину овочів можна нарізати дрібними кубиками. Підготуємо оливки без кісточок, нарізаємо кільцями.

Крок 6. Інші два яйця відварюємо, очищаємо і ріжемо часточками.

Крок 7. Залишився подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 8. Невелику глибоку форму для запікання устеляємо пергаментом. Змащуємо її рослинним маслом.

Крок 9. Фарш ділимо на три частини. Одну частину викладаємо у форму для запікання. Щільно утрамбовується його.

Крок 10. Викладаємо на фарш соломку моркви і селери.

Крок 11. Закриваємо овочі ще однією частиною фаршу.

Крок 12. Викладаємо на фарш обсмажену цибулю.

Крок 13. Сюди ж кладемо подрібнену моркву і селеру, часточки яєць.

Крок 14. Викладаємо залишився фарш. Закриваємо його скибочками сиру і кільцями оливок.

Крок 15. Обмазуємо поверхню частування сметаною.

Крок 16. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Після збільшуємо температуру 220 градусів і запікаємо ще 10 хвилин.

Крок 17. Даємо готового хліба трохи охолонути і витягуємо його з форми.

Крок 18. М’ясний хліб з овочами готовий. Нарізайте і подавайте до столу!

М’ясний хліб в беконі

М’ясний хліб в беконі – це дуже яскраве блюдо для вашої сімейної вечері або свята. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню і приємно здивувати близьких апетитним кулінарним рішенням, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Кетчуп – 60 гр.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Розмарин сушений – 0,5 ч. л.
  • Чебрець сушений – 0,5 ч. л.
  • Часник сушений мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • мигдальна Борошно – 56 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Бекон – 10 скибочок.
  • Соус барбекю – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо цибулю і часник. Дрібно нарізаємо обидва інгредієнта ножем.

Крок 3. Розморожений м’ясний фарш викладаємо в глибоку миску. Сюди ж відправляємо курячі яйця, кетчуп, подрібнену цибулю з часником, сіль і сушені спеції. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 4. Підготуємо тонкі довгі скибочки бекону – 10 штук.

Крок 5. З м’ясного фаршу формуємо акуратну буханець. Обгортаємо її скибочками бекону. Викладаємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 6. Через 30 хвилин обмазуємо частування соусом барбекю. Запікаємо продукт ще 25-30 хвилин. Після готовий м’ясний хліб злегка остуджуємо близько 10 хвилин.

Крок 7. М’ясний хліб в беконі готовий. Апетитне частування подавайте до столу!