М’ясо по-тайськи з соєвим соусом
М’ясо по-тайськи з соєвим соусом виходить неймовірно соковитим і насиченим смаком. Таке апетитне блюдо прикрасить ваш домашній стіл і яскраво урізноманітнює звичне меню. Порадуйте себе і своїх близьких цікавою тайською кухнею з допомогою нашого покрокового рецепта.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,7 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Соус соєвий – 5 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо свинину і нарізаємо її тонкою соломкою.
Крок 2. Заливаємо шматочки свинини соєвим соусом, лимонним соком і доповнюємо медом. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. Відправляємо до м’яса подрібнений часник і залишаємо заготівлю маринуватися на 30 хвилин.
Крок 4. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Крок 5. Невеликими брусочками розбираємо моркву.
Крок 6. Очищаємо від насіння болгарський перець. Розбираємо його тонкою соломкою.
Крок 7. Мариноване м’ясо викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи.
Крок 8. Перекладаємо м’ясо на тарілку, а в цю ж сковороду викладаємо нарізані овочі. Тушкуємо їх до м’якості.
Крок 9. Викладаємо до овочів обсмажене м’ясо. Вливаємо залишки маринаду. Перемішуємо і тушкуємо 7 хвилин. За смаком додаємо сіль і суміш мелених перців.
Крок 10. М’ясо по-тайськи з соєвим соусом готово. Розкладаємо по тарілках і подавайте до столу!