Мясо по-тайськи – 5 рецептів приготування з покроковими фото

М’ясо по-тайськи з соєвим соусом

М’ясо по-тайськи з соєвим соусом виходить неймовірно соковитим і насиченим смаком. Таке апетитне блюдо прикрасить ваш домашній стіл і яскраво урізноманітнює звичне меню. Порадуйте себе і своїх близьких цікавою тайською кухнею з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соус соєвий – 5 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і нарізаємо її тонкою соломкою.

Крок 2. Заливаємо шматочки свинини соєвим соусом, лимонним соком і доповнюємо медом. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Відправляємо до м’яса подрібнений часник і залишаємо заготівлю маринуватися на 30 хвилин.

Крок 4. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 5. Невеликими брусочками розбираємо моркву.

Крок 6. Очищаємо від насіння болгарський перець. Розбираємо його тонкою соломкою.

Крок 7. Мариноване м’ясо викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи.

Крок 8. Перекладаємо м’ясо на тарілку, а в цю ж сковороду викладаємо нарізані овочі. Тушкуємо їх до м’якості.

Крок 9. Викладаємо до овочів обсмажене м’ясо. Вливаємо залишки маринаду. Перемішуємо і тушкуємо 7 хвилин. За смаком додаємо сіль і суміш мелених перців.

Крок 10. М’ясо по-тайськи з соєвим соусом готово. Розкладаємо по тарілках і подавайте до столу!