Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Оленина, приготована на сковороді

Оленина, приготована на сковороді, порадує вас своїм яскравим смаком і поживними властивостями. Страви з дичини – це те, що точно урізноманітнює домашнє меню. Подавайте апетитну оленину з вашими улюбленими гарнірами. Підходить як для обідів в колі сім’ї, так і свят.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Оленина – 0,6 кг
  • Вино червоне – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бекон – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки бекону подтапливаем на сковороді. Додаємо сюди трохи солі і лимонного соку.

Крок 2. Оленину ділимо на порційні шматки і викладаємо у підготовлену сковороду. Смажимо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 3. Викладаємо до м’яса дичини, нарізану тонкими півкільцями цибулину.

Крок 4. Тушкуємо вміст на невеликому вогні, поки овочі не стане м’яким і напівпрозорим.

Крок 5. Додаємо в масу лимонну цедру, спеції і подрібнений перець чилі. Вливаємо червоне вино.

Крок 6. Тушкуємо страву під кришкою на невеликому вогні не менше однієї години.

Крок 7. Оленину, приготовану на сковороді, можна розкладати по тарілках і подавати до столу!