Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Тушкована оленина з картоплею

Тушкована оленина з картоплею – цікаве і апетитне блюдо для вашого столу. Перед ароматним частуванням з дичини ніхто не зможе встояти. Для приготування використовуйте наш покроковий рецепт перевірений. З його допомогою м’ясо вийде м’яким, а кулінарний процес не доставить вам багато клопоту.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Оленина – 0,7 кг
  • Картопля – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Оленину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Даємо м’яса прогрітися.

Крок 2. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо його дрібними кубиками.

Крок 3. Морквину розбираємо на середні брусочки.

Крок 4. Чистимо картоплю й нарізаємо середніми за розміром шматочками.

Крок 5. Подрібнюємо очищені зубчики часнику.

Крок 6. До м’яса додаємо цибулю, спеції і соєвий соус. Перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо продукти водою. Кип’ятимо і тушкуємо близько 10 хвилин.

Крок 8. Викладаємо сюди картоплю з морквою. Знову вливаємо воду і додаємо лавровий лист для аромату. Тушкуємо під кришкою до м’якості.

Крок 9. Борошно розмішуємо з двома столовими ложками води. Вливаємо суміш в блюдо, перемішуємо і тушкуємо до загустіння.

Крок 10. Апетитна тушкована оленина з картоплею готова. Подавайте до столу з ароматною свіжою зеленню!