Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

В’ялена оленина в домашніх умовах

В’ялена оленина в домашніх умовах – неймовірно смачне і яскраве частування для вашого столу. Готову страву можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати в приготуванні інших страв. Щоб правильно завялить дичину своїми руками використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 16 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 900 гр.

Інгредієнти:

  • Оленина – 0,9 кг
  • цибульний Порошок – 1 ч. л.
  • часниковий Порошок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – ¼ склянки
  • Соус Вустершир – 1/3 склянки
  • Дим рідкий – 3 краплі.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо красивий і якісний шматок оленини і відразу приступаємо до приготування маринаду. З’єднуємо для цього соуси, спеції зі списку і рідкий дим. Перемішуємо.

Крок 2. М’ясо дичини добре промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо на слайсы і заливаємо маринадом. Закриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.

Крок 3. Через годину дістаємо шматки м’яса з маринаду, добре просушуємо їх.

Крок 4. Нагріваємо духовку до 95 градусів. Смужки м’яса викладаємо на деко, злегка змащене рослинним маслом або на фольгу. Відправляємо в духовку.

Крок 5. Тримаємо м’ясо до повного висихання. Приблизно, на це піде близько 4-6 годин. В середині процесу обов’язково переверніть шматочки.

Крок 6. При бажанні, ви можете завялить м’ясо в мікрохвильовій печі. Для цього скибочки потрібно розвісити над стійкою для смаження і включити піч на повну потужність на 4-6 хвилин. Перевіряємо стану і, якщо треба, додаємо час. Готуємо до придбання темно-коричневого відтінку.

Крок 7. В’ялена оленина в домашніх умовах готова. Можна пробувати!