В’ялена оленина в домашніх умовах
В’ялена оленина в домашніх умовах – неймовірно смачне і яскраве частування для вашого столу. Готову страву можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати в приготуванні інших страв. Щоб правильно завялить дичину своїми руками використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 16 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 900 гр.
Інгредієнти:
- Оленина – 0,9 кг
- цибульний Порошок – 1 ч. л.
- часниковий Порошок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Соус соєвий – ¼ склянки
- Соус Вустершир – 1/3 склянки
- Дим рідкий – 3 краплі.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо красивий і якісний шматок оленини і відразу приступаємо до приготування маринаду. З’єднуємо для цього соуси, спеції зі списку і рідкий дим. Перемішуємо.
Крок 2. М’ясо дичини добре промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо на слайсы і заливаємо маринадом. Закриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.
Крок 3. Через годину дістаємо шматки м’яса з маринаду, добре просушуємо їх.
Крок 4. Нагріваємо духовку до 95 градусів. Смужки м’яса викладаємо на деко, злегка змащене рослинним маслом або на фольгу. Відправляємо в духовку.
Крок 5. Тримаємо м’ясо до повного висихання. Приблизно, на це піде близько 4-6 годин. В середині процесу обов’язково переверніть шматочки.
Крок 6. При бажанні, ви можете завялить м’ясо в мікрохвильовій печі. Для цього скибочки потрібно розвісити над стійкою для смаження і включити піч на повну потужність на 4-6 хвилин. Перевіряємо стану і, якщо треба, додаємо час. Готуємо до придбання темно-коричневого відтінку.
Крок 7. В’ялена оленина в домашніх умовах готова. Можна пробувати!