Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Оленина в рукаві в духовці

Оленина в рукаві в духовці порадує вас насиченим смаком і яскравим ароматом дичини. Приготування м’яса таким способом зробить його м’яким і більш ніжним. Подавайте до домашнього або святкового столу, доповнивши вашими улюбленими гарнірами. Обіцяємо, що байдужих не залишиться.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Оленина – 0,6 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Часник – 4 зубчики.
  • Жимолость – 300 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Вода – 100-150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо соус. Для цього всі інгредієнти відправляємо в блендер і подрібнюємо.

Крок 2. Оленину промиваємо і очищаємо від плівок, після нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Викладаємо м’ясо дичини у велику миску і заливаємо соусом.

Крок 4. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1-2 години.

Крок 5. Поміщаємо підготовлене м’ясо в соусі в рукав для запікання. Зав’язуємо з обох сторін.

Крок 6. Відправляємо заготовку в розігріту до 190 градусів духовку на півтори години. Після акуратно розрізаємо рукав і витягаємо смачне частування.

Крок 7. Оленина в рукаві в духовці готова. Подавайте до столу з соусом з жимолості.