Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Смачний суп з оленини

Смачний суп з оленини стане справжньою родзинкою вашого домашнього столу. Яскраве страву з дичини нікого не залишить байдужим. Такий суп вийде дуже наваристим, ароматним і поживним. Для його приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Оленина на кістки – 0,5 кг
  • Сочевиця зелена – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції сухі – 1 ч. л.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Оленину на кістки промиваємо під водою і розрізаємо на частини поменше. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. У цей час добре промиваємо сочевицю.

Крок 3. Доводимо каструлю з кістками до кипіння.

Крок 4. Після першого кипіння виливаємо бульйон. Промиваємо кісточки і заливаємо їх новою водою.

Крок 5. Відварюємо бульйон дві години, періодично видаляючи піну.

Крок 6. Після готовності прибираємо оленину з каструлі і даємо їй охолонути.

Крок 7. Відокремлюємо м’ясо від кісточок і дрібно нарізаємо його.

Крок 8. У готовий бульйон кладемо підготовлену сочевицю. Солимо, доповнюємо спеціями і варимо 30 хвилин.

Крок 9. Натираємо на тертці моркву і нарізаємо цибулю. Відправляємо овочі в каструлю.

Крок 10. Обсмажуємо до м’якого стану і відправляємо в каструлю. Також викладаємо м’ясо.

Крок 11. Подрібнюємо пучок промитої зелені.

Крок 12. В кінці готування додаємо зелень на суп.

Крок 13. Смачний суп з оленини готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!