Тушонка з оленини в домашніх умовах
Тушонка з оленини в домашніх умовах – апетитне частування, яке порадує вас своєю універсальністю. Її можна просто подавати з хлібом в якості холодної закуски або подавати з гарячими гарнірами. Для приготування домашньої тушонки з дичини використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л
Інгредієнти:
- Оленина – 1 кг
- Сіль – 15 гр.
- Курдюк/шпик угорська – 0,5 кг
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. У тушонку можна додати курдюк або угорська шпик – за вашим бажанням. Можна зробити два варіанти.
Крок 2. Добре промиваємо оленину, очищаємо від плівок і нарізаємо великими шматками.
Крок 3. Курдюк або шпик нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 4. Майже всі шматочки дичини кладемо в каструлю, засипаємо сіллю і перемішуємо.
Крок 5. На дно добре промитих банок викладаємо подрібнену курдюк або шпик.
Крок 6. Далі банки щільно набиваємо м’ясом оленини.
Крок 7. Закриваємо оленину залишилися шматочками курдюка/шпику. Щільно закручуємо кришками.
Крок 8. У велику каструлю кладемо рушник, вливаємо холодну воду і ставимо сюди банки. Кип’ятимо воду. Залишаємо при слабкому нагріванні на три години. Після повністю остуджуємо.
Крок 9. Смачна тушонка з оленини в домашніх умовах готова. Зберігайте в холодильнику!