Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Тушонка з оленини в домашніх умовах

Тушонка з оленини в домашніх умовах – апетитне частування, яке порадує вас своєю універсальністю. Її можна просто подавати з хлібом в якості холодної закуски або подавати з гарячими гарнірами. Для приготування домашньої тушонки з дичини використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л

Інгредієнти:

  • Оленина – 1 кг
  • Сіль – 15 гр.
  • Курдюк/шпик угорська – 0,5 кг

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. У тушонку можна додати курдюк або угорська шпик – за вашим бажанням. Можна зробити два варіанти.

Крок 2. Добре промиваємо оленину, очищаємо від плівок і нарізаємо великими шматками.

Крок 3. Курдюк або шпик нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 4. Майже всі шматочки дичини кладемо в каструлю, засипаємо сіллю і перемішуємо.

Крок 5. На дно добре промитих банок викладаємо подрібнену курдюк або шпик.

Крок 6. Далі банки щільно набиваємо м’ясом оленини.

Крок 7. Закриваємо оленину залишилися шматочками курдюка/шпику. Щільно закручуємо кришками.

Крок 8. У велику каструлю кладемо рушник, вливаємо холодну воду і ставимо сюди банки. Кип’ятимо воду. Залишаємо при слабкому нагріванні на три години. Після повністю остуджуємо.

Крок 9. Смачна тушонка з оленини в домашніх умовах готова. Зберігайте в холодильнику!