Котлети з оленини
Котлети з оленини точно приємно здивують ваших близьких або гостей. Частування з дичини яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте до обіду з улюбленими гарнірами. А щоб котлети вийшли максимально соковитими і м’якими, готуйте їх на нашу перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Оленина – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Молоко – 1 склянка
- Батон – 2 скибочки.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Коріандр – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Аджика грузинська – 1 ч. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо оленини прокручуємо через м’ясорубку і викладаємо в глибоку миску.
Крок 2. Доповнюємо фарш подрібненою цибулею, зеленню, сіллю, чайною ложкою цукру, чорним меленим перцем і коріандром. Ретельно вимішуємо.
Крок 3. Скибочки батона заливаємо молоком і даємо їм розм’якнути.
Крок 4. Розбиваємо в м’ясну заготівлю куряче яйце.
Крок 5. Додаємо розм’якшений батон і знову все ретельно вимішуємо.
Крок 6. Ретельно вимішуємо масу до однорідності. Якщо фарш виходить дуже густим, можна влити трохи холодної води.
Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і обсмажуємо їх за пару хвилин з кожного боку.
Крок 8. Приготуємо соус. Вливаємо дві склянки кип’яченої води в глибоку миску. Сюди ж додаємо томатну пасту, паприку, чорний мелений перець, лавровий лист і чайну ложку цукру. Також викладаємо аджику і терту моркву.
Крок 9. Продавлюємо в заготовку зубчики часнику.
Крок 10. Котлети перекладаємо у форму для запікання. Заливаємо соусом. Запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 11. Котлети з оленини готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!