Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Котлети з оленини

Котлети з оленини точно приємно здивують ваших близьких або гостей. Частування з дичини яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте до обіду з улюбленими гарнірами. А щоб котлети вийшли максимально соковитими і м’якими, готуйте їх на нашу перевіреного покрокового рецептом.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Оленина – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Молоко – 1 склянка
  • Батон – 2 скибочки.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Аджика грузинська – 1 ч. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо оленини прокручуємо через м’ясорубку і викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Доповнюємо фарш подрібненою цибулею, зеленню, сіллю, чайною ложкою цукру, чорним меленим перцем і коріандром. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Скибочки батона заливаємо молоком і даємо їм розм’якнути.

Крок 4. Розбиваємо в м’ясну заготівлю куряче яйце.

Крок 5. Додаємо розм’якшений батон і знову все ретельно вимішуємо.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу до однорідності. Якщо фарш виходить дуже густим, можна влити трохи холодної води.

Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети і обсмажуємо їх за пару хвилин з кожного боку.

Крок 8. Приготуємо соус. Вливаємо дві склянки кип’яченої води в глибоку миску. Сюди ж додаємо томатну пасту, паприку, чорний мелений перець, лавровий лист і чайну ложку цукру. Також викладаємо аджику і терту моркву.

Крок 9. Продавлюємо в заготовку зубчики часнику.

Крок 10. Котлети перекладаємо у форму для запікання. Заливаємо соусом. Запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 11. Котлети з оленини готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!