Оленина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Шурпа з оленини

Шурпа з оленини – яскраве і насичене за смаком страва, яке ідеально підійде для великої родини або компанії. Наваристое східне частування виходить неймовірно ситним і ароматним. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Оленина – 0,8 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Пшоно – 1 склянка
  • Чорнослив – 10 шт.
  • Гриби – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Оленину промиваємо під водою, очищаємо від плівок і нарізаємо великими шматочками.

Крок 2. Очищаємо картоплю і промиваємо її під водою. Ріжемо її крупно або зовсім залишаємо цілою.

Крок 3. Нарізаємо шматочками інші овочі: цибуля, морква, болгарський перець. Зелень і часник подрібнюємо.

Крок 4. Оленину і цибулю і викладаємо в каструлю і обсмажуємо до появи легкого рум’янцю. Приблизно, на це піде близько 20 хвилин. Після додаємо моркву і солодкий перець. Тушкуємо ще 20 хвилин. Викладаємо картоплю і заливаємо все це водою. Солимо, доповнюємо спеціями.

Крок 5. Промиваємо і дрібно нарізаємо гриби. Обсмажуємо їх на сковороді. Кладемо їх в загальну страву, коли картопля буде готовий. Сюди ж відправляємо пшоно і чорнослив.

Крок 6. Тушкуємо 30 хвилин і в кінці додаємо часник з подрібненою зеленню.

Крок 7. Шурпа з оленини готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!