Шурпа з оленини
Шурпа з оленини – яскраве і насичене за смаком страва, яке ідеально підійде для великої родини або компанії. Наваристое східне частування виходить неймовірно ситним і ароматним. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Оленина – 0,8 кг
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Часник – 1 головка.
- Пшоно – 1 склянка
- Чорнослив – 10 шт.
- Гриби – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кінза – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Оленину промиваємо під водою, очищаємо від плівок і нарізаємо великими шматочками.
Крок 2. Очищаємо картоплю і промиваємо її під водою. Ріжемо її крупно або зовсім залишаємо цілою.
Крок 3. Нарізаємо шматочками інші овочі: цибуля, морква, болгарський перець. Зелень і часник подрібнюємо.
Крок 4. Оленину і цибулю і викладаємо в каструлю і обсмажуємо до появи легкого рум’янцю. Приблизно, на це піде близько 20 хвилин. Після додаємо моркву і солодкий перець. Тушкуємо ще 20 хвилин. Викладаємо картоплю і заливаємо все це водою. Солимо, доповнюємо спеціями.
Крок 5. Промиваємо і дрібно нарізаємо гриби. Обсмажуємо їх на сковороді. Кладемо їх в загальну страву, коли картопля буде готовий. Сюди ж відправляємо пшоно і чорнослив.
Крок 6. Тушкуємо 30 хвилин і в кінці додаємо часник з подрібненою зеленню.
Крок 7. Шурпа з оленини готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!