Омлет з овочами – це проста у виконанні і дуже смачне блюдо для вашого домашнього сніданку або перекусу. Продукт вийде поживним і неймовірно апетитною. Найцікавіші ідеї для приготування омлету ми зібрали для вас у готової кулінарної добірці з семи рецептів з покроковими фотографіями.
Омлет з овочами на сковороді
Омлет з овочами на сковороді виходить дуже смачним і поживним. Таке частування послужить відмінним сніданком або перекусом для вас і вашої родини. Приготувати його нескладно. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 6 шт.
- Помідори 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Базилік свіжий 4 гілки
- Сметана 2 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло оливкове для смаження
Процес приготування:
- Промиваємо помідори і надрізаємо шкірку хрест-навхрест.
- Підготовлені плоди викладаємо в глибоку миску. Заливаємо їх окропом і залишаємо на дві хвилини.
- Дістаємо овочі з окропу, обдаємо їх холодною водою, після акуратно знімаємо шкірку.
- Очищені помідори розрізаємо на половинки. Витягуємо з них сік і насіння.
- Решту частини помідорів нарізаємо невеликими кубиками. Також подрібнюємо цибулю і листочки базиліка.
- Розігріваємо сковороду з вершковим і оливковою олією. Викладаємо сюди подрібнену цибулю і обсмажуємо його близько 5 хвилин на помірному вогні. Постійно помішуємо, щоб не допустити пригорання.
- Відправляємо до цибулі шматочки помідорів і подрібнений базилік. Солимо вміст і посипаємо чорним меленим перцем. Тушкуємо овочі до випаровування рідини.
- У глибокій мисці віночком збиваємо курячі яйця і сметану. Викладаємо сюди овочі і перемішуємо вміст.
- Знову розігріваємо сковороду з двома видами масла.
- Виливаємо в сковороду заготовку з яєчної суміші та овочевий. Тримаємо на вогні до повної готовності. На це піде приблизно 5 хвилин.
- Омлет з овочами на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!
Омлет на молоці з овочами в духовці
Омлет на молоці з овочами в духовці кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Готове блюдо вийде неймовірно корисним і цікавим за смаком. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт і зробіть звичне меню. Порадуйте себе і близьких апетитним сніданком!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Помідори – 250 гр.
- Кабачок – 250 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Борошно – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 2 щіпки.
- Суміш перців – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі попередньо промиваємо під водою.
Крок 2. Очищений кабачок тремо на крупній тертці. Викладаємо продукт у форму для запікання, попередньо змащену олією.
Крок 3. Ошпарюємо помідори очищаємо від шкірки. М’якоть ріжемо невеликими кубиками й викладаємо рівним шаром на тертий кабачок.
Крок 4. Доповнюємо овочі подрібненим часником.
Крок 5. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.
Крок 6. Збиваємо яйця віночком і доповнюємо отриману суміш борошном, сіллю і сумішшю мелених перців.
Крок 7. Вимішуємо вміст віночком і поступово вливаємо молоко. Отримуємо пишну і однорідну масу.
Крок 8. Заливаємо овочі у формі яєчної заготівлею.
Крок 9. Прибираємо наповнену форму в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо частування 20 хвилин до повної готовності.
Крок 10. Омлет на молоці з овочами в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Омлет з овочами і сиром
Омлет з овочами і сиром виходить неймовірно смачним, соковитим і ситним. Апетитне частування стане цікавим сніданком або перекусом для вас і ваших близьких. Приготувати його не складе особливої праці. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Молоко – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Сир твердий – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Доповнюємо їх подрібненим кропом.
Крок 2. Виливаємо до яєць вказану кількість молока.
Крок 3. Промиваємо помідори і видаляємо плодоніжки.
Крок 4. Підготовлені овочі нарізаємо тонкими часточками.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним і вершковим маслом. Викладаємо сюди часточки помідорів.
Крок 6. Трохи тушкуємо їх і акуратно перевертаємо. Важливо, щоб овоч не втратив свою форму.
Крок 7. Яєчну заготівлю солимо і доповнюємо спеціями. Збиваємо до однорідності.
Крок 8. Виливаємо масу в сковороду з помідорами.
Крок 9. Смажимо на тихому вогні під кришкою до повної готовності омлету. В кінці частування посипаємо тертим сиром.
Крок 10. Омлет з овочами і сиром готовий. Подавайте до столу і пробуйте!
ПП дієтичний омлет з овочами
ПП дієтичний омлет з овочами – це дуже цікава і смачна кулінарна ідея, яка порадує вас невисокою калорійністю і нескладним процесом приготування. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе корисним сніданком або перекусом.
Час приготування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 30 гр.
- Кріп подрібнений – 1 ст. л.
- Сир тертий – 1 ст. л.
- Помідори – 2 шт.
- Брокколі – за смаком.
- Петрушка – 2 гілки.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо невеликі силіконові формочки. Змащуємо оливковою олією.
Крок 2. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Солимо їх і збиваємо до однорідності.
Крок 3. Доповнюємо яєчну суміш сметаною. Перемішуємо.
Крок 4. Відправляємо сюди подрібнений кріп і спеції. Вимішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 5. Розливаємо яєчну суміш по підготовленим силіконових формочках.
Крок 6. Посипаємо їх тертим сиром.
Крок 7. Ставимо заготовки у сотейник або каструлю. Між формочками розкладаємо суцвіття брокколі. Вливаємо воду так, щоб вона не діставала до країв формочок. Ставимо на вогонь і готуємо після закипання протягом 3-5 хвилин під кришкою.
Крок 8. ПП дієтичний омлет з овочами готовий. Подавайте до столу з подрібненими помідорами і петрушкою.
Овочевий омлет в мультиварці
Овочевий омлет в мультиварці виходить дуже смачним і поживним. Таке частування також порадує вас швидким та простим кулінарним процесом. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої збірки. Урізноманітніть ваше звичне домашнє меню.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Молоко – 200 мл
- Помідори – 2 шт.
- Горошок – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Крок 2. Добре промиваємо помідори і також дрібно нарізаємо їх.
Крок 3. Пропускаємо твердий сир через крупну тертку.
Крок 4. Включаємо мультиварку в режимі «випічка». Виливаємо сюди рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Після цибулю доповнюємо помідорами і горошком. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин.
Крок 5. Курячі яйця з’єднайте з молоком і сіллю. Збиваємо до однорідного стану.
Крок 6. Заливаємо овочі яєчної сумішшю. Посипаємо тертим сиром. Далі заготівлю закриваємо кришкою і готуємо в режимі «випічка» 20 хвилин.
Крок 7. Овочевий омлет в мультиварці готовий. Діліть його на порції, розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Омлет з замороженими овочами
Омлет з замороженими овочами нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове блюдо вийде неймовірно корисним і цікавим за смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт і зробіть звичне меню. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням!
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Суміш заморожена овочева – 150 гр.
- Хліб білий – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Паприка мелена – 1 щіпка.
- Часник сушений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Білий хліб ріжемо акуратними кубиками.
Крок 2. Кубики білого хліба кладемо на суху розігріту сковороду. Поливаємо хліб невеликою кількістю рослинного масла і сушеним часником. Підсушує його.
Крок 3. Курячі яйця солимо і перчимо. Збиваємо виделкою до однорідності.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди заморожену овочеву суміш. Готуємо продукти до м’якості.
Крок 5. Заливаємо овочі збитими яйцями.
Крок 6. Посипаємо заготівлю меленою паприкою і доповнюємо сухариками.
Крок 7. Закриваємо вміст кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до повної готовності омлету.
Крок 8. Омлет із замороженими овочами готовий. При подачі його можна доповнити шматочками м’яса або шинки. Приємного апетиту!
Омлет з куркою і овочами
Омлет з куркою і овочами виходить дуже смачним, соковитим і поживним. Таке апетитне частування послужить відмінним сніданком або перекусом для всієї родини. Приготувати його нескладно. Для цього скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Філе куряче – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Цибуля зелена – 2 стебла.
- Петрушка – 2 гілки.
- Лимон – 1 зубчик.
- Кукурудза консервована – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі та зелень промиваємо під водою.
Крок 2. Куряче філе промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо курку на маслі, доповнивши сіллю і меленою паприкою. Приблизний час готування – 10 хвилин.
Крок 3. У цей час ріжемо овочі дрібними кубиками. Також подрібнюємо зелень.
Крок 4. Відправляємо до курячого філе цибуля. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Після викладаємо болгарський перець і зелену цибулю. Доповнюємо сіллю і спеціями за смаком. Перемішуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин.
Крок 5. З консервованої кукурудзи зливаємо рідину. Кукурудзу відправляємо в загальну масу. Сюди ж викладаємо подрібнену петрушку. Поливаємо лимонним соком, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 6. Курячі яйця збиваємо з сіллю, перцем і тертим сиром. Виливаємо суміш в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо заготовку до рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Кладемо омлет на плоску тарілку. На половину кладемо масу з курки і овочів. Закриваємо начинку другою половиною омлету.
Крок 8. Омлет з куркою і овочами готовий. Подавайте яскраве частування до столу!