Онігірі – це традиційна страва Японії, яке давно почали подавати і в наших ресторанах, так чому б нам не повторити ці прості рецепти на власній кухні? Дане блюдо являє собою невеликий «пиріжок», сформований у формі трикутника і доповнений різноманітними начинками, а також смужкою водоростей норі. Якщо ви любите рибу і морепродукти – відмінно, начиним онігірі консервованим тунцем у власному соку або філе червоної риби. Любите м’ясо – чудово, будемо використовувати птицю.
Онігірі з тунцем в домашніх умовах
Онігірі з тунцем в домашніх умовах – це прекрасний варіант смачного і поживного перекусу, на приготування якого вам не доведеться витрачати більше 60 хвилин. А головним плюсом цієї страви є той факт, що його дуже зручно брати з собою на роботу або навчання, адже смак не втрачається навіть в холодному вигляді.
Інгредієнти на
4 порц.
- рис для суші-1 склянка
- Вода-2 склянки
- Оцет рисовий 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Кунжут 2 ст. л.
- Норі 2 шт.
- Тунець консервований 200 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
Процес приготування:
- Ретельно промиту крупу заливаємо холодною водою і залишаємо на 20 хвилин для того, щоб рис злегка наситився вологою.
- За закінчення часу, переливаємо рідина разом з рисинками в сотейник і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання і закривши кришкою, варимо 15 хвилин. По закінченні термічної обробки даємо настоятися протягом 15 хвилин.
- В окремій піалі готуємо заправку: змішуємо оцет, цукор, сіль і трохи гарячої води. Отриманим розчином заливаємо готову крупу і ретельно перемішуємо.
- Для начинки обполіскуємо пір’я зеленого лука, стряхиваем зайву вологу і нарізаємо кільцями.
- Тунець акуратно піднімаємо і викладаємо на тарілку, додаємо зелень і майонез – розминаємо виделкою до однорідності.
- Остиглий рис викладаємо на долоню у формі трикутника, присмачую рибною масою і закриваємо крупою, надаємо форму трикутника. Декоруємо смужками норі і присипаємо кунжутом.
- Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!
