Палтус – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Юшка з палтуса

Для приготування юшки з палтуса добре підходять різні частини тушки цієї риби або супові набори з додаванням шматочків філе, що робить страву більш наваристим і додає насиченість смаку. Риби у вусі повинно бути багато, тому кількість води береться невелика. У цьому рецепті юшку з палтуса доповнимо овочами та вершками.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Палтус – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сушені овочі – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обрізки тушки палтуса заздалегідь розморозити, промити, перекласти в каструлю для варіння юшки, повністю залити холодною водою і довести до кипіння.

Крок 2. Моркву з цибулею очистити, нарізати середніми шматочками і перекласти в закипілу вуха. Додати до неї щіпку сухих овочів, сіль і лавровий лист із горошинками чорного перцю. Поварити вуха на середньому вогні, не прикриваючи каструлю кришкою протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Крок 3. Шматки звареного палтуса шумівкою перекласти на тарілку і видалити всі кісточки.

Крок 4. Варіння юшки продовжити, щоб морква стала дуже м’якою.

Крок 5. Потім вогонь зробити мінімальним, налити в юшку вершки і перекласти шматочки палтуса, залишивши найкрасивіші для сервірування юшки в тарілках. Вогонь вимкнути.

Крок 6. Приготовану юшку з палтуса розлити по суповым чашках, додати шматочки риби з нарізкою петрушки або кінзи і страву подати до обіду. Приємного апетиту!