Юшка з палтуса
Для приготування юшки з палтуса добре підходять різні частини тушки цієї риби або супові набори з додаванням шматочків філе, що робить страву більш наваристим і додає насиченість смаку. Риби у вусі повинно бути багато, тому кількість води береться невелика. У цьому рецепті юшку з палтуса доповнимо овочами та вершками.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Палтус – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки 20% – 200 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сушені овочі – 1 щіпка.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обрізки тушки палтуса заздалегідь розморозити, промити, перекласти в каструлю для варіння юшки, повністю залити холодною водою і довести до кипіння.
Крок 2. Моркву з цибулею очистити, нарізати середніми шматочками і перекласти в закипілу вуха. Додати до неї щіпку сухих овочів, сіль і лавровий лист із горошинками чорного перцю. Поварити вуха на середньому вогні, не прикриваючи каструлю кришкою протягом 20 хвилин від початку кипіння.
Крок 3. Шматки звареного палтуса шумівкою перекласти на тарілку і видалити всі кісточки.
Крок 4. Варіння юшки продовжити, щоб морква стала дуже м’якою.
Крок 5. Потім вогонь зробити мінімальним, налити в юшку вершки і перекласти шматочки палтуса, залишивши найкрасивіші для сервірування юшки в тарілках. Вогонь вимкнути.
Крок 6. Приготовану юшку з палтуса розлити по суповым чашках, додати шматочки риби з нарізкою петрушки або кінзи і страву подати до обіду. Приємного апетиту!