Палтус в клярі на сковороді
Палтус в клярі на сковороді готується просто і швидко. Найчастіше для цієї жирної риби береться кляр, замішаний на кефірі, і готують палтуса, як самостійний блюдо. У цьому рецепті вам пропонується закусочний варіант для святкового столу. Тісто замішуємо на майонезі, борошно і яйця, що робить його хрустким, а рибу зберігає соковитою.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе палтуса – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Страва готується швидко, тому всі інгредієнти, згідно з рецептом, розкласти на робочій поверхні столу. Філе палтуса заздалегідь розморозити, промити серветкою і прибрати зайву вологу.
Крок 2. В окремому посуді приготувати кляр. Розбити в неї три яйця, додати майонез з сіллю і чорним перцем і збити віночком. Потім насипати просіяне борошно і замісити тісто до однорідної густої консистенції.
Крок 3. Підготовлене філе палтуса нарізати невеликими шматочками. У сковороді добре розігріти рослинне масло. Шматочки палтуса з усіх сторін вмочити в кляр і перекласти на сковороду.
Крок 4. Обсмажити палтуса на середньому вогні до хрусткої золотистої скоринки з обох сторін. Зайве масло з обсмажених шматочків можна прибрати паперовими серветками.
Крок 5. Приготовленого на сковороді палтуса в клярі красиво укласти на сервірувальне блюдо, доповнити нарізкою свіжих овочів і подати на стіл. Палтус в клярі смачний, як гаряче, так і холодне. Приємного апетиту!