Палтус – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Палтус у вершковому соусі

Палтус у вершковому соусі виходить дуже ніжним і смачним. Страву можна приготувати, і до святкового столу, а без додавання спецій відмінно підійде для дитячого харчування. У цьому рецепті вершковий соус готуємо способом уварювання вершків з зеленню і додаванням вершкового масла. Запікаємо палтуса у фользі.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Палтус – 1 шт.
  • Вершки 20% – 400 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Цибуля зелена – 5 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Середню тушку палтуса заздалегідь розморожену, почистіть, видаліть плавники і промийте під проточною водою.

Крок 2. Потім наріжте порційними шматочками, посипте сіллю з чорним перцем і залиште, поки буде готуватися соус.

Крок 3. Очистіть часник і візьміть білі частини зеленої цибулі.

Крок 4. Ножем цибулини і часникові зубки дрібно нарубаєте.

Крок 5. Промийте петрушку, розділіть на стебла і листя. Стебла дрібно наріжте.

Крок 6. В окремій каструлі доведіть до кипіння вершки, перекладіть до них нарізку стебел петрушки з цибулею і часником. Поваріть вершковий соус на невеликому вогні без кришки, щоб 1/3 рідини випарувалася.

Крок 7. Дрібно наріжте листя петрушки і підготуйте шматок вершкового масла.

Крок 8. До увареним вершків додайте сіль за своїм смаком і вимкніть вогонь. Розчиніть в соусі вершкове масло.

Крок 9. Потім в цей соус покладіть нарізані листя петрушки і перемішайте. Вершковий соус для палтуса готовий.

Крок 10. Фольгу розріжте, відповідно числу шматочків палтуса і розкладіть по ним рибу.

Крок 11. Кожен шматок рясно полийте вершковим соусом. Загорніть краї фольги, сформувавши подобу човники. У такому вигляді палтус можна помістити в холодильник і готувати в будь-який час. Увімкніть Духовку на 180°С. Для запікання палтуса достатньо 40 хвилин.

Крок 12. Приготовленого палтуса у вершковому соусі подавайте на стіл в гарячому вигляді в доповненні з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!