Палтус у вершковому соусі
Палтус у вершковому соусі виходить дуже ніжним і смачним. Страву можна приготувати, і до святкового столу, а без додавання спецій відмінно підійде для дитячого харчування. У цьому рецепті вершковий соус готуємо способом уварювання вершків з зеленню і додаванням вершкового масла. Запікаємо палтуса у фользі.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Палтус – 1 шт.
- Вершки 20% – 400 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Часник – за смаком.
- Цибуля зелена – 5 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Середню тушку палтуса заздалегідь розморожену, почистіть, видаліть плавники і промийте під проточною водою.
Крок 2. Потім наріжте порційними шматочками, посипте сіллю з чорним перцем і залиште, поки буде готуватися соус.
Крок 3. Очистіть часник і візьміть білі частини зеленої цибулі.
Крок 4. Ножем цибулини і часникові зубки дрібно нарубаєте.
Крок 5. Промийте петрушку, розділіть на стебла і листя. Стебла дрібно наріжте.
Крок 6. В окремій каструлі доведіть до кипіння вершки, перекладіть до них нарізку стебел петрушки з цибулею і часником. Поваріть вершковий соус на невеликому вогні без кришки, щоб 1/3 рідини випарувалася.
Крок 7. Дрібно наріжте листя петрушки і підготуйте шматок вершкового масла.
Крок 8. До увареним вершків додайте сіль за своїм смаком і вимкніть вогонь. Розчиніть в соусі вершкове масло.
Крок 9. Потім в цей соус покладіть нарізані листя петрушки і перемішайте. Вершковий соус для палтуса готовий.
Крок 10. Фольгу розріжте, відповідно числу шматочків палтуса і розкладіть по ним рибу.
Крок 11. Кожен шматок рясно полийте вершковим соусом. Загорніть краї фольги, сформувавши подобу човники. У такому вигляді палтус можна помістити в холодильник і готувати в будь-який час. Увімкніть Духовку на 180°С. Для запікання палтуса достатньо 40 хвилин.
Крок 12. Приготовленого палтуса у вершковому соусі подавайте на стіл в гарячому вигляді в доповненні з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!