Котлети з палтуса
Ніжне і практично без кісток м’ясо палтуса відмінно підходить для приготування котлет. Готуються котлети так само, як і з іншої риби. У цьому рецепті батон до котлет не додаємо, що зв’язують інгредієнтами беремо яйце з кукурудзяним крохмалем. Обсмажені котлети трохи згасимо в томатному соусі. Рибний фарш робимо з допомогою блендера.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе палтуса – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 5 гр.
- Борошно пшеничне для панірування – 2 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожене філе палтуса промийте, наріжте шматочками і покладіть в чашу блендера. До нього додайте нарізану цибулину і розбийте яйце.
Крок 2. Потім насипте дві ложки кукурудзяного крохмалю, сіль з чорним перцем і додайте дрібно нарізану петрушку.
Крок 3. На середній швидкості подрібніть ці інгредієнти в однорідний фарш, а ступінь подрібнення вибрати по своєму смаку.
Крок 4. Мокрими руками з приготованого фаршу сформуйте невеликі однакові котлети і добре обваляйте в борошні.
Крок 5. Обсмажте котлети на розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки з обох сторін. Потім розведіть в ½ склянки теплої води ложку томатної пасти, залийте обсмажені котлети і тушкуйте їх на маленькому вогні під прикритою кришкою ще 5 хвилин.
Крок 6. Приготовлені котлети з палтуса подайте на стіл гарячими і з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!