Палтус – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Котлети з палтуса

Ніжне і практично без кісток м’ясо палтуса відмінно підходить для приготування котлет. Готуються котлети так само, як і з іншої риби. У цьому рецепті батон до котлет не додаємо, що зв’язують інгредієнтами беремо яйце з кукурудзяним крохмалем. Обсмажені котлети трохи згасимо в томатному соусі. Рибний фарш робимо з допомогою блендера.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Філе палтуса – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 5 гр.
  • Борошно пшеничне для панірування – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожене філе палтуса промийте, наріжте шматочками і покладіть в чашу блендера. До нього додайте нарізану цибулину і розбийте яйце.

Крок 2. Потім насипте дві ложки кукурудзяного крохмалю, сіль з чорним перцем і додайте дрібно нарізану петрушку.

Крок 3. На середній швидкості подрібніть ці інгредієнти в однорідний фарш, а ступінь подрібнення вибрати по своєму смаку.

Крок 4. Мокрими руками з приготованого фаршу сформуйте невеликі однакові котлети і добре обваляйте в борошні.

Крок 5. Обсмажте котлети на розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки з обох сторін. Потім розведіть в ½ склянки теплої води ложку томатної пасти, залийте обсмажені котлети і тушкуйте їх на маленькому вогні під прикритою кришкою ще 5 хвилин.

Крок 6. Приготовлені котлети з палтуса подайте на стіл гарячими і з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!