Палтус – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Палтус на грилі

Палтус на грилю буде у вас відмінним способом приготування цієї делікатесної риби. Висока температура і швидка смаження максимально зберігають всі корисні властивості палтуса і білого м’яса надають солодкість. Маринади для палтуса беруться різні, в цьому рецепті готуємо маринад на основі меду з лимоном.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Філе палтуса – 450 гр.

Для маринаду:

  • Масло вершкове розтоплене – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Соєвий соус – 2 ч. л.
  • Перець мелений – ½ Ч. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Часточки лимона – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розігріти гриль до 200°С.

Крок 2. В окремий посуд помістити всі зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду. Часник додати в подрібненому вигляді, з половини лимона віджати сік.

Крок 3. Ці інгредієнти ретельно перемішати до однорідного стану.

Крок 4. Розморожене філе палтуса гострим ножем звільнити від шкірки, але можна і залишити, адже вона не грилі стане хрусткою.

Крок 5. Силіконовій пензликом нанести на філе з обох сторін приготований маринад.

Крок 6. Потім філе в маринаді помістити на решітку розігрітого гриля і обсмажити 5 хвилин з одного боку. Час смаження краще контролювати таймером.

Крок 7. Щипцями перевернути філе на іншу сторону і смажити ще 5 хвилин.

Крок 8. Обсмажене філе перекласти на металеву тарілку і залишити ще на 5 хвилин.

Крок 9. Потім приготованого палтуса на грилі перекласти на сервірувальні тарілки, доповнити часточками лимона і подати до столу гарячим і з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!