Палтус на грилі
Палтус на грилю буде у вас відмінним способом приготування цієї делікатесної риби. Висока температура і швидка смаження максимально зберігають всі корисні властивості палтуса і білого м’яса надають солодкість. Маринади для палтуса беруться різні, в цьому рецепті готуємо маринад на основі меду з лимоном.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе палтуса – 450 гр.
Для маринаду:
- Масло вершкове розтоплене – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Перець мелений – ½ Ч. л.
- Часник – 2 зубки.
- Часточки лимона – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом розігріти гриль до 200°С.
Крок 2. В окремий посуд помістити всі зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду. Часник додати в подрібненому вигляді, з половини лимона віджати сік.
Крок 3. Ці інгредієнти ретельно перемішати до однорідного стану.
Крок 4. Розморожене філе палтуса гострим ножем звільнити від шкірки, але можна і залишити, адже вона не грилі стане хрусткою.
Крок 5. Силіконовій пензликом нанести на філе з обох сторін приготований маринад.
Крок 6. Потім філе в маринаді помістити на решітку розігрітого гриля і обсмажити 5 хвилин з одного боку. Час смаження краще контролювати таймером.
Крок 7. Щипцями перевернути філе на іншу сторону і смажити ще 5 хвилин.
Крок 8. Обсмажене філе перекласти на металеву тарілку і залишити ще на 5 хвилин.
Крок 9. Потім приготованого палтуса на грилі перекласти на сервірувальні тарілки, доповнити часточками лимона і подати до столу гарячим і з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!