Палтус – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Філе палтуса в духовці з овочами

Філе палтуса в духовці відмінно доповнюють овочі в будь-якому наборі. У цьому рецепті вам пропонується середземноморський варіант страви. З овочів беремо помідори черрі, зелену квасолю і солодкий перець. Палтус і овочі заправляємо соусом з оливкової олії, лимона і пряних трав. Соус не тільки доповнить ароматом нейтральний смак палтуса, але і збереже шматочки цілими. Запікаємо все одночасно і на одному листі.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Філе палтуса – 800 гр.
  • Зелена квасоля свіжа/заморожена – 400 гр.
  • Помідори «Черрі» – 400 гр.
  • Цибуля біла велика – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.

Для соусу:

  • Оливкова олія – 180 мл
  • Лимон невеликий – 2 шт.
  • Часник подрібнений – 1.5 ст. л.
  • Кріп подрібнений – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для запікання палтуса. Філе риби заздалегідь розморозити і нарізати н стейками товщиною до 3 див. Очистити і промити овочі. Солодкий перець, можна різного кольору, нарізати великими скибочками. Цибулю нарізати півкільцями.

Крок 2. В окремий посуд налити оливкову олію, насипати прянощі, сіль і додати цедру і сік двох невеликих лимонів. Віночком все змішати до однорідного стану.

Крок 3. Підготувати деко з високими бортиками. Всі овочі послідовно і з допомогою шумівки помістити в соус і по черзі перекласти на деко.

Крок 4. Після овочів перекласти в соус шматочки філе палтуса, перемішати і викласти на деко поруч з овочами.

Крок 5. Поверх палтуса рівним шаром викласти нарізку лука. Посипати все сіллю з чорним перцем.

Крок 6. Духовку включити на 220°С. Запекти філе палтуса з овочами протягом 15 хвилин, краще на верхньому рівні.

Крок 7. Приготовлена в духовці філе палтуса з овочами розкласти по порційних тарілках і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!