Філе палтуса в духовці з овочами
Філе палтуса в духовці відмінно доповнюють овочі в будь-якому наборі. У цьому рецепті вам пропонується середземноморський варіант страви. З овочів беремо помідори черрі, зелену квасолю і солодкий перець. Палтус і овочі заправляємо соусом з оливкової олії, лимона і пряних трав. Соус не тільки доповнить ароматом нейтральний смак палтуса, але і збереже шматочки цілими. Запікаємо все одночасно і на одному листі.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе палтуса – 800 гр.
- Зелена квасоля свіжа/заморожена – 400 гр.
- Помідори «Черрі» – 400 гр.
- Цибуля біла велика – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
Для соусу:
- Оливкова олія – 180 мл
- Лимон невеликий – 2 шт.
- Часник подрібнений – 1.5 ст. л.
- Кріп подрібнений – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для запікання палтуса. Філе риби заздалегідь розморозити і нарізати н стейками товщиною до 3 див. Очистити і промити овочі. Солодкий перець, можна різного кольору, нарізати великими скибочками. Цибулю нарізати півкільцями.
Крок 2. В окремий посуд налити оливкову олію, насипати прянощі, сіль і додати цедру і сік двох невеликих лимонів. Віночком все змішати до однорідного стану.
Крок 3. Підготувати деко з високими бортиками. Всі овочі послідовно і з допомогою шумівки помістити в соус і по черзі перекласти на деко.
Крок 4. Після овочів перекласти в соус шматочки філе палтуса, перемішати і викласти на деко поруч з овочами.
Крок 5. Поверх палтуса рівним шаром викласти нарізку лука. Посипати все сіллю з чорним перцем.
Крок 6. Духовку включити на 220°С. Запекти філе палтуса з овочами протягом 15 хвилин, краще на верхньому рівні.
Крок 7. Приготовлена в духовці філе палтуса з овочами розкласти по порційних тарілках і подати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!