Запечений палтус з картоплею
Запечений палтус з картоплею буде відразу смачною рибною стравою з гарніром. Готується страва просто і з невеликого набору інгредієнтів. У цьому рецепті картоплю нарізаємо скибочками і змішуємо зі сметаною. На деко пошарово кладемо картоплю, цибулю, тушку палтуса і запікаємо в фользі.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Палтус – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку палтуса заздалегідь розморозьте, почистіть, промийте і натріть сумішшю солі з чорним перцем. Залиште її на півгодини. За цей час почистіть і промийте картоплю і цибулю.
Крок 2. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Картопля розріжте на слайсы, перекладіть в окремий посуд, додайте 2/3 кількості сметани, сіль з чорним перцем і перемішайте.
Крок 3. Деко або форму для запікання застелити великим листом фольги. Викладіть в неї шарами половину картоплі в сметані і нарізку лука.
Крок 4. Поверх овочів покладіть підготовлену тушку палтуса і змажте решті сметаною. Поверх риби викладіть другу половину нарізки цибулі.
Крок 5. Увімкніть Духовку на 180°С. Фольгу щільно загорніть. Запечіть палтус з картоплею протягом 45 хвилин.
Крок 6. Потім фольгу розгорніть, полийте все соком з форми, увімкніть режим «Гриль» і продовжите запікання ще 15 хвилин для одержання рум’яної скоринки.
Крок 7. Приготовленого запеченого палтуса з картоплею розкладіть по порційних тарілках, доповніть зеленню і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!