Палтус на сковороді — це дуже апетитне, смачне і нескладний у виконанні блюдо для вашого домашнього столу. Готова рибка виходить дуже соковитою і поживною. Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну збірку з шести смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Урізноманітніть ваше меню!
Смажений палтус в борошні на сковороді
Смажений палтус в борошні на сковороді виходить неймовірно соковитим всередині, рум’яним і хрустким зовні. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом, ароматною зеленню, свіжими овочами або соліннями. Порадуйте себе і своїх близьких!
Інгредієнти на
2 порц.
- Стейк палтуса 500 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Борошно 3 ст. л.
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Петрушка для подачі
Процес приготування:
- Підготуємо стейки палтуса. Їх необхідно попередньо розморозити.
- Після рибні шматочки промиваємо, обсушуємо і поливаємо лимонним соком.
- Викладаємо стейки у глибоку миску, посипаємо їх сіллю і акуратно перемішуємо.
- Далі кожен шматочок гарненько паніруємо в борошні.
- Розігріваємо сковороду з вершковим маслом.
- Обсмажуємо частування з обох сторін до апетитного рум’янцю.
- Смажений палтус в борошні на сковороді готовий. Прикрашайте його лимонними часточками, свіжої петрушкою і подавайте до столу!
Філе палтуса в клярі на сковороді
Філе палтуса в клярі на сковороді — апетитне частування для вашої родини, яке нікого не залишить байдужим. Готовий продукт вийде соковитим всередині і рум’яним зовні. Подавайте зі свіжими овочами, соліннями та іншими гарнірами за смаком. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе палтуса – 0,6 кг
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 220 гр.
- Кефір – 180 мл
- Сіль – за смаком.
- Суміш спецій – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Філе палтуса попередньо розморожуємо і нарізаємо порційними шматочками.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця з кефіром. Збовтуємо продукти віночком до однорідності.
Крок 3. Висипаємо в отриману суміш борошно, сіль і спеції. Продовжуємо вимішувати.
Крок 4. Отримуємо однорідний густий кляр без борошняних грудочок.
Крок 5. Кожен шматок риби занурюємо в кляр, а після викладаємо на сковороду, розігріту з рослинною олією. Обсмажуємо з усіх боків до рум’янцю.
Крок 6. Готовий продукт перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Крок 7. Філе палтуса в клярі на сковороді готово. Викладайте на тарілку і пригощайтеся!
Стейк палтуса, смажена на сковороді
Стейк палтуса, смажена на сковороді – це яскраве і неймовірно смачна ідея для вашого святкового або домашнього столу. Подавайте готовий стейк з овочами та іншими доповненнями за смаком. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стейк палтуса – 8 шт.
- Томати у власному соку – 400 гр.
- Маслини – 0,5 банки.
- Сіль – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Розігріваємо сковороду, і викладаємо сюди томати у власному соку. Тушкуємо 10 хвилин, помішуючи.
Крок 2. Маслини нарізаємо дуже дрібно.
Крок 3. Відправляємо в сковороду з томатами.
Крок 4. Перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Крок 5. Нарізаємо промитий і обсушенный базилік. Також відправляємо його в томатну заготовку.
Крок 6. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 7. Розморожуємо рибні стейки, промиваємо й обсушуємо їх.
Крок 8. Викладаємо їх на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на сильному вогні близько 4 хвилин.
Крок 9. Перевертаємо рибу і смажимо з іншого боку стільки ж. Солимо за смаком.
Крок 10. Стейк палтуса, смажена на сковороді готовий. Подавайте до столу на овочевій подушці з томатів, базиліка і маслин. Приємного апетиту!
Смажений палтус з цибулею
Смажений палтус з цибулею порадує вас цікавим смаком, апетитним виглядом і ароматом. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такої риби в домашніх умовах скористайтеся простим покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Палтус середній – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Борошно для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо палтус і нарізаємо його н порційними шматочками.
Крок 2. Рибні шматки натираємо сіллю, спеціями і обвалюємо в борошні. Після обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 3. На тонкі четвертинки розбираємо ріпчасту цибулю. Відправляємо його в сковороду з рибою.
Крок 4. Моркву натираємо на тертці і також відправляємо в сковороду. Додаємо сіль за смаком.
Крок 5. Додаємо в заготовку сметану.
Крок 6. Вливаємо трохи води і тушкуємо страву на невеликому вогні 30 хвилин.
Крок 7. Смажений палтус з цибулею готовий. Викладайте на тарілку, прикрашайте ароматним зеленою цибулею і подавайте до столу!
Як посмажити палтус в сухарях?
Як посмажити палтус в сухарях? Докладно ми описали кулінарний процес у нашому перевіреному покроковому рецепті. Обов’язково беріть на замітку і балуйте рідних яскравим і хрустким рибним частуванням. Таке блюдо послужить відмінною ідеєю для вашого обіду або вечері.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Палтус – 1 кг
- Яйце – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сухарі мелені – 3 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Куркума – 1 ст. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Палтус промиваємо під водою, обсушуємо і нарізаємо стейками.
Крок 2. Поливаємо рибні шматочки лимонним соком. Посипаємо сіллю, меленим перцем і спеціями для риби.
Крок 3. У глибокій мисці збиваємо курячі яйця до легкої пінки.
Крок 4. Панірувальні сухарі перемішуємо з куркумою і паприкою.
Крок 5. Занурюємо рибні стейки в яєчну суміш.
Крок 6. Після гарненько обвалюємо в сухарях зі спеціями.
Крок 7. Викладаємо рибу на сковороду з рослинним маслом.
Крок 8. Обсмажуємо частування з обох боків до яскравого рум’янцю.
Крок 9. Обсмажений палтус в сухарях готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Тушкований палтус в сметані
Тушкований палтус в сметані – це неймовірно смачне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері в колі родини. Риба, приготовлена таким способом, виходить неймовірно соковитою і ніжною. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе палтуса – 0,8 кг
- Приправа для риби – 1,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Для сметанного соусу:
- Сметана – 250 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Зелень подрібнена – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Філе палтуса нарізаємо невеликими шматочками, після обвалюємо їх у суміші з борошна, солі, перцю і приправи для риби.
Крок 2. Перекладаємо рибу на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 3. Тимчасово виймаємо рибу з сковороди. Розтоплюємо вершкове масло і опускаємо сюди півкільця цибулі. Обсмажуємо до м’якості.
Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо сметану, сіль, зелень, перець і подрібнений часник.
Крок 5. На цибульну подушку викладаємо рибу.
Крок 6. Заливаємо заготівлю сметанним соусом і тушкуємо близько 10-15 хвилин.
Крок 7. Тушкований палтус в сметані готовий. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!