Соковите печеня з яловичини з картоплею в казані
Казан – спеціальна посуд, яка підходить для приготування різноманітних м’ясних страв. У тому числі печеня з яловичини виходить просто чарівним. М’ясо нудиться у власному соку і виходить дуже м’яким.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 2,5 години.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Свинина – 1 кг
- Картопля – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 8 шт.
- Часник молодий – 4 головки.
- Морква – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Масло рослинне – 0,5 л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти за списком. М’ясо наріжте великими шматками, овочі очистіть і промийте.
2. Поставте казан на сильний вогонь, влийте рослинне масло.
3. Викладіть в казан яловичину, смажте на сильному вогні. Коли яловичина зарум’яниться, викладіть її з казана і прикрийте кришкою.
4. Овочі крупно наріжте. Одну головку часнику залиште цілою.
5. Свинину також обсмажте до золотистого кольору і перекладіть до яловичині під кришку.
6. Далі викладіть в казан картоплю і зубчики часнику. Коли вони добре зарум’яняться, викладіть їх в окрему миску.
7. Після цього також обсмажте моркву і цибулю. Овочі викладіть з казана, а масло з нього злийте.
8. В казан шарами викладіть спочатку цибулю і моркву, далі м’ясо, в середину покладіть головку часнику, зверху розкладіть картоплю і часник. Влийте окріп так, щоб він покрив всі продукти.
9. Закрийте казан кришкою і готуйте печеня на повільному вогні 40-50 хвилин. Потім вимкніть плиту та дайте страві настоятися ще півгодини.
10. Спекотне виходить дуже смачним і ситним.
Приємного апетиту!












