Печеня з яловичини – 8 рецептів з картоплею по-домашньому з покроковими фото

Соковите печеня з яловичини з картоплею в казані

Казан – спеціальна посуд, яка підходить для приготування різноманітних м’ясних страв. У тому числі печеня з яловичини виходить просто чарівним. М’ясо нудиться у власному соку і виходить дуже м’яким.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 2,5 години.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 8 шт.
  • Часник молодий – 4 головки.
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі продукти за списком. М’ясо наріжте великими шматками, овочі очистіть і промийте.

2. Поставте казан на сильний вогонь, влийте рослинне масло.

3. Викладіть в казан яловичину, смажте на сильному вогні. Коли яловичина зарум’яниться, викладіть її з казана і прикрийте кришкою.

4. Овочі крупно наріжте. Одну головку часнику залиште цілою.

5. Свинину також обсмажте до золотистого кольору і перекладіть до яловичині під кришку.

6. Далі викладіть в казан картоплю і зубчики часнику. Коли вони добре зарум’яняться, викладіть їх в окрему миску.

7. Після цього також обсмажте моркву і цибулю. Овочі викладіть з казана, а масло з нього злийте.

8. В казан шарами викладіть спочатку цибулю і моркву, далі м’ясо, в середину покладіть головку часнику, зверху розкладіть картоплю і часник. Влийте окріп так, щоб він покрив всі продукти.

9. Закрийте казан кришкою і готуйте печеня на повільному вогні 40-50 хвилин. Потім вимкніть плиту та дайте страві настоятися ще півгодини.

10. Спекотне виходить дуже смачним і ситним.

Приємного апетиту!