Як приготувати печеня з яловичини з картоплею в горщику?
Смачну вечерю з простого набору продуктів. Щоб яловичина вийшла м’якою, будемо мучити страву в горщиках. Ваша родина буде в захваті від такої вечері.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Яловичина – 300-350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Паста томатна – 80 мл
- Сметана – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичину промийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте кубиками невеликого розміру. Перекладіть м’ясо в миску, посипте сіллю і перцем, перемішайте.
2. Розкладіть м’ясо по дну горщиків.
3. Цибулю дрібно наріжте і покладіть поверх м’яса.
4. Перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте смужками. Викладіть перець наступним шаром. Також додайте подрібнений часник.
5. Картоплю наріжте кубиками і викладіть поверх перцю.
6. Змішайте сметану, томатну пасту і сіль. Отриману суміш влийте в горщики.
7. Закрийте горщики кришками і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.
8. Подавати печеню можна прямо в горщиках.
Приємного апетиту!