Печеня з яловичини – 8 рецептів з картоплею по-домашньому з покроковими фото

Простий і смачний рецепт печені з яловичини з картоплею і грибами

М’ясо, картопля та гриби – таке просте поєднання, але таке смачне. Ці продукти, як правило завжди є в холодильнику. Тому, варто приготувати чудове спекотне для своєї родини до вечері за цим рецептом.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Яловичина – 300 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 600-700 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичину помийте, наріжте кубиками і обсмажте на сковороді на рослинному маслі. Смажте м’ясо на сильному вогні близько 7 хвилин, періодично помішуючи. Посоліть і приправити м’ясо.

2. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Викладіть овочі до м’яса і смажте ще 5 хвилин.

3. Печериці промийте, наріжте скибочками, викладіть на сковороду і готуйте все разом ще 3 хвилини.

4. Далі додайте томатну пасту і влийте воду, перемішайте, тушкуйте печеня на середньому вогні 5 хвилин.

5. Картоплю наріжте кубиками. Вміст сковороди перекладіть в каструлю, додайте картоплю, спеції за смаком і при необхідності долийте воду. Тушкуйте печеня під кришкою 30-40 хвилин, періодично помішуючи.

6. Подавайте печеня з яловичини і картоплі в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!