Простий і смачний рецепт печені з яловичини з картоплею і грибами
М’ясо, картопля та гриби – таке просте поєднання, але таке смачне. Ці продукти, як правило завжди є в холодильнику. Тому, варто приготувати чудове спекотне для своєї родини до вечері за цим рецептом.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Яловичина – 300 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Вода – 600-700 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичину помийте, наріжте кубиками і обсмажте на сковороді на рослинному маслі. Смажте м’ясо на сильному вогні близько 7 хвилин, періодично помішуючи. Посоліть і приправити м’ясо.
2. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Викладіть овочі до м’яса і смажте ще 5 хвилин.
3. Печериці промийте, наріжте скибочками, викладіть на сковороду і готуйте все разом ще 3 хвилини.
4. Далі додайте томатну пасту і влийте воду, перемішайте, тушкуйте печеня на середньому вогні 5 хвилин.
5. Картоплю наріжте кубиками. Вміст сковороди перекладіть в каструлю, додайте картоплю, спеції за смаком і при необхідності долийте воду. Тушкуйте печеня під кришкою 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
6. Подавайте печеня з яловичини і картоплі в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!