Пікша цілком у духовці
Пікша цілком у духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Пікша – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Лимон – ¼ шт.
- Сіль морська – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Чебрець – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Дві тушки пікші розморожуємо і добре промиваємо під водою.
Крок 2. Приступаємо до очищення риби. В першу чергу зрізаємо голови.
Крок 3. Прибираємо плавці з допомогою гострого ножа.
Крок 4. Акуратно розрізаємо черево і прибираємо нутрощі.
Крок 5. Видаляємо чорну плівку, яка дає рибі гіркоту.
Крок 6. Відрізаємо у тушок хвостики.
Крок 7. Шкірку очищаємо ножем. Можна знову промити рибу.
Крок 8. Обсипаємо заготовки морською сіллю, чебрецем, розмарином і меленим білим перцем.
Крок 9. Перекладаємо рибу в спеціях в рукав для запікання на промиту петрушку, яку кладемо сюди заздалегідь.
Крок 10. Викладаємо шматочки лимона зверху на рибу і знову посипаємо зеленню.
Крок 11. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Кладемо продукт у форму для запікання. Вливаємо сюди трохи води. Готуємо 45 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Крок 12. Апетитна пікша, запечена цілком готова. Подавайте до столу!