Пікша, запечена в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пікша цілком у духовці

Пікша цілком у духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пікша – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Дві тушки пікші розморожуємо і добре промиваємо під водою.

Крок 2. Приступаємо до очищення риби. В першу чергу зрізаємо голови.

Крок 3. Прибираємо плавці з допомогою гострого ножа.

Крок 4. Акуратно розрізаємо черево і прибираємо нутрощі.

Крок 5. Видаляємо чорну плівку, яка дає рибі гіркоту.

Крок 6. Відрізаємо у тушок хвостики.

Крок 7. Шкірку очищаємо ножем. Можна знову промити рибу.

Крок 8. Обсипаємо заготовки морською сіллю, чебрецем, розмарином і меленим білим перцем.

Крок 9. Перекладаємо рибу в спеціях в рукав для запікання на промиту петрушку, яку кладемо сюди заздалегідь.

Крок 10. Викладаємо шматочки лимона зверху на рибу і знову посипаємо зеленню.

Крок 11. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Кладемо продукт у форму для запікання. Вливаємо сюди трохи води. Готуємо 45 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Крок 12. Апетитна пікша, запечена цілком готова. Подавайте до столу!