Пікша, запечена в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Філе пікші з овочами в духовці

Філе пікші з овочами в духовці нескладно приготувати в домашніх умовах. Побалуйте своїх близьких апетитним і ніжним частуванням. Готова риба вийде живильної і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе пікші – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Помідор – 3 шт.
  • Сир Моцарелла – 130 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші природним способом.

Крок 2. Нарізаємо рибу порціонними шматками, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Цибуля розбираємо на півкільця. Моркву натираємо на тертці. Тушкуємо овочі на сковороді до м’якості.

Крок 4. У форму для запікання викладаємо шар з моркви і цибулі. Зверху розкладаємо шматочки риби.

Крок 5. Закриваємо шари кружечками помідорів і сумішшю з майонезу, тертого сиру і зелені.

Крок 6. Прибираємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Крок 7. Філе пікші з овочами в духовці готово. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!